Rôzne

Zo srdca sa rozhodli pomôcť tým, čo to potrebujú: Krásne gesto zamestnancov popradského úradu práce!

So sociálne slabšími ľudmi, ľuďmi hľadajúcim prácu, rodinami s deťmi v núdzi sa pracovníci Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Poprade stretávajú denno-denne. Rozhodli sa preto ťažké bremeno ľuďom v hmotnej núdzi uľahčiť!

Ilustračný obrázok k článku Zo srdca sa rozhodli pomôcť tým, čo to potrebujú: Krásne gesto zamestnancov popradského úradu práce!
Zdroj: TASR

Zamestnanci popradského úradu práce sa postarali o veľmi pekný skutok. Rozhodli sa tým, čo to potrebujú, uľahčiť situáciu a zorganizovali zbierku šatstva. „Táto myšlienka je ústrednou motiváciou našich pracovníkov pri každodennom stretávaní sa s ľuďmi, ktorí hľadajú zamestnanie, rodičmi, ktorých vzájomné vzťahy sú kritické a ich deťmi, ktorých sa nešťastie dospelých týka najbolestnejšie a následky sú najsmutnejšie,“ uviedol riaditeľ popradského úradu práce Slavomír Kravčák.

Pracovníci ÚPSVaR v Poprade sa preto rozhodli uľahčiť ťažké bremeno rodinám v hmotnej núdzi zbierkou ošatenia, ktoré sa rozdelí do vybraných rodín v okrese Poprad v spolupráci s obecnými úradmi a ich terénnymi sociálnymi pracovníkmi. Oblečenie tak dnes z Popradu putovalo do obcí Hranovnica, Spišský Štiavnik a Jánovce a tiež do Domu na polceste vo Veľkom Slavkove, ktorý pomáha deťom z detských domovov po dovŕšení plnoletosti.

„Je to skromná pomoc, akou chceme zo srdca prispieť svojim klientom – spoluobčanom s vierou, že každý človek môže oslobodiť svoje srdce a šíriť dobré vibrácie,“ dodal Kravčák. V rámci zbierky bolo vyzbieraných 28 vriec šatstva, z toho 14 vriec dámskeho a dievčenského ošatenia, osem vriec pánskeho a chlapčenského oblečenia, štyri vrecia detských vecí a jedno vrece topánok. Okrem toho sa podarilo vyzbierať aj bytový textil, záclony, posteľnú bielizeň, deko­rácie, detský kočiar, chodítko či školské tašky a peračníky.

Popradský ÚPSVaR charitatívnu akciu v takom veľkom rozsahu zorganizoval prvýkrát. Zbierka bola rozdelená rovnomerne do všetkých uvedených obcí a zapojili sa do nej zamestnanci úradu zo všetkých úsekov. Zber šatstva trval počas letných mesiacov od začiatku júla až do utorka tohto týždňa. „Aktivita bola veľmi úspešná, s pozitívnou odozvou, práve preto v nej chceme pokračovať. V najbližšom období sa plánujeme venovať zbierke zimného šatstva,“ uzatvoril Kravčák.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM