Marián Handzuš Hokej

Zo Záhoria nezostal kameň na kameni

Už počas štvrtého zápasu play off proti Skalici popradský tréner Ján Jaško skúšal zloženie nových útokov, súpiska na piaty zápas však predsa trochu prekvapila, očakávaná je hra na tri útoky.

Vyrovnané zápasy, vyrovnané výsledky, vyrovnaný stav série. Dnes je na programe piaty zápas vyraďovacej časti, tímy sa pobijú o dôležitý tretí bod. Súperom sa podarilo v doterajšom priebehu vyhrať jeden zápas v domácej aréne a jeden u hostí, otázne je ako sa budú vyvíjať nasledujúce zápasy, keď sa budú štadióny striedať. Priaznivci popradského tímu naznačili nespokojnosť s doterajšou hrou svojich miláčikov a vyhovieť sa im snaží Ján Jaško aj zmenami v zostave, ktoré rozhodili celosezónne zohrávanie sa útokov. Počkáme či to prinesie dlho očakávané oživenie hry kamzíkov, alebo sa budú útoky na úzkom klzisku rovnako trápiť s defenzívne naladeným súperom. Posledným chýbajúcim článkom v zostave je Kmiť, ktorý podľa dostupných zdrojov leží v košickej nemocnici a stráca na váhe, jeho účasť v ďalších zápasoch nie len tejto série je teda viac než otázna a Popradčania sa tak budú musieť zaobísť bez tohto elitného útočníka, predzápasové prognózy taktiež naznačujú, že domáca trénerská dvojica v dnešnom zápase nebude vyťažovať všetky štyri útoky, čo by malo pomôcť útočnému rytmu. Ako prvý brankár bude i po smolnom rozhodujúcom góle v Skalici začínať skúsenejší z dvojice dostupných gólmanov – Lipovský.

Predpokladaná úvodná zostava Popradu: Lipovský (Melicherčík) – Kasík, Suchý, Jasečko, D. Brejčák, Kledrowetz, Rogers, Kramár, Vandas – Kuľha, Ludnberg, Škovira – Kroták, Klouda, Lapšanský – Wanvig, Rapáč, Svitana – Kopecký, Mlynarovič, J. Brejčák. Tréner – Jaško Ján, asistent – Spišák Róbert.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM