Peter Handzuš Hokej

Zo Žiliny s jedným bodom

MsHK DOXXbet Žilina - HK AutoFinance Poprad 4:3 pp a sn.

MsHK DOXXbet Žilina – HK AutoFinance Poprad 4:3 pp a sn (2:0, 0:0, 1:3 – 0:0, 1:0)

Góly: 1. Sivák, 15. Sivák, 41. Nemec, rozhodujúci samostatný nájazd premenil Sivák – 43. Chovan, 47. Vaic, 55. Chovan. Rozhodovali: Jonák – Brath, Výleta, vylúčenia: 7:6 na 2 min, navyše: Kroták (Poprad) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 1477 divákov

Žilinčania vstúpili do zápasu ako z rozprávky a okamžite po rozohrávke v neuveriteľnej piatej sekunde prestrelil Šimonoviča Sivák. O malú chvíľu mohol pridať druhý gól Kudělka, ale sám medzi kruhmi poslal puk nad bránu. Popradčania mohli kontrovať v polovici tretiny, Laco však Svitanovu delovku vyrazil. V následnej presilovej hre Michal Chovan strážcu domácej svätyne prestrelil, ale puk sa odrazil od jednej žrde do druhej a späť do hry. V 15. minúte nadviazal na svoju skvelú chvíľu z úvodu Sivák a z bezprostrednej blízkosti zvýšil na 2:0.

Opatrný začiatok prostrednej časti narušila len možnosť Róberta Hunu, ktorý nepokrytý spomedzi kruhov minul bránu. Aj v ďalšom priebehu sa hralo bez výraznejších príležitostí, jednu z mála nepremenil v polovici duelu Drevenák. Hneď na to sa domáci dostali do prečíslenia, Nemec sa rozhodol pre individuálne zakončenie, ale na Šimonoviča nevyzrel. V závere dejstva mohli vlci zvýšiť vedenie v početnej výhode, na brankára hostí však nevyzrel Houdek a ani Richard Huna.

Aj do tretej tretiny vstúpili domáci rýchlym gólom, keď Šimonoviča po prihrávke Stupku prestrelil Nemec. Kamzíci odpovedali už o 128 sekúnd a Michal Chovan svojim premiérovým gólom v bielo-modrom drese znížil. V 47. minúte v presilovke napriahol medzi kruhmi Vaic a Marek Laco lovil puk po druhýkrát zo svojej siete. Skvelý výkon Popradu pokračoval a v 55. minúte Michal Chovan po individuálnej akcii a bekhendovom blafáku dostal zápas do predĺženia. V ňom mohol zavŕšiť dokonalý obrat Kovačevič, ale sám pred Lacom minul bránu. Víťaza duelu tak museli určiť samostatné nájazdy. Jediným úspešným exekútorom bol domáci Sivák a rozhodol o tom, že dva body zostávajú pod Dubňom.

Milan Jančuška, tréner Žiliny: „My sme mali výborný vstup do zápasu, myslím, že je to aj rekord. Na začiatku tretej tretiny sme vyhrávali 3:0, ale po zbytočných útočných fauloch sme dvakrát inkasovali a nakoniec aj súper vyrovnal. Som rád, že sme nakoniec proti veľmi silnému súperovi získali dva body.

Ladislav Svozil, tréner Popradu: „My sme nezačali šťastne a hneď po vyhratom vhadzovaní sme inkasovali. Navyše, znovu sme museli hrať na tri formácie, čo bolo poznať. Dostali sme sa však z toho a boli sme Žiline minimálne vyrovnaným súperom. Vyrovnať z 3:0 na 3:3 hovorí za všetko. Nájazdy už boli lotéria, ale nikomu z hráčov nemôžem nič vytknúť a som rád aspoň za ten bod.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM