Slávka Habrmanová/food blogerka Recept na dnes

Zostal vám kúsok parmezánu alebo iný tvrdý syr? Skúste TOTO

Máte kúsok syra typu parmezán v chladničke a rozmýšľate, že je škoda ho vyhodiť? Presne tak. Tohto syra stačí málo a dodá plnú chuť každému jedlu.

Ilustračný obrázok k článku Zostal vám kúsok parmezánu alebo iný tvrdý syr? Skúste TOTO
Zdroj: pixabay.com

Naozaj kúsok vám treba aj na nasledujúci recept a vykúzlite pochúťku, ktorou očaríte svoju rodinu, prípadne aj nečakanú návštevu. Ak totiž máte vždy v zálohe aj lístkové cesto K-Classic, máte vyhraté.

K tomu ešte podávať nejaký obľúbený šalát, počnúc napr. úplne klasickým caprese (mozzarella, paradajky, olivový olej, bazalka, soľ, čierne korenie), máte plnohodnotné jedlo vhodné aj na večeru.

Parmezánové trojhranky

Potrebujeme:

  • K-Classic – lístkové cesto rozmrazené 450 g,
  • sušené oregano alebo tymián,
  • soľ,
  • kúsok parmezánu alebo iného vyzretého tvrdého syra,
  • olivový olej

Postup:

Cesto preložené do štvorca pokrájame na pásiky. Tie rozvaľkáme na tenké obdĺžniky na kuchynskej doske posypanej soľou, nastrúhaným parmezánom a bylinkami. Môžeme z oboch strán. Práve vďaka tomu sa syr a bylinky povtláčajú do cesta a dodajú mu chuť. Prekrojíme cesto tak, aby nám vznikli trojuholníky a opečieme ich z oboch na panvici s trochou oleja.

Trochu oleja je naozaj potrebné dať, aby sa to nelepilo. Ideálne podávať čerstvé a ešte krásne chrumkavé.

Pre všetky potrebné ingrediencie na varenie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM