Simona Ivančáková Správy Správy

Zostali odkázaní na pomoc v hmotnej núdzi: Koľkí ju poberajú v okrese Poprad?

Na pomoc v hmotnej núdzi zostali odkázaní i obyvatelia nášho mesta a jeho okolia. Pozrite, koľko ľudí si ku koncu roka v okrese Poprad chodilo po sociálne dávky...

Ilustračný obrázok k článku Zostali odkázaní na pomoc v hmotnej núdzi: Koľkí ju poberajú v okrese Poprad?
Zdroj: TASR

Ako uvádza štatistika, ktorú zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR, na Slovensku poberalo k mesiacu november sociálne dávky celkom 115 034 osôb. Oproti októbru počet poberateľov klesol o 3 170.

V okrese Poprad poberalo k mesiacu november 2015 pomoc v hmotnej núdzi celkom 2 046 obyvateľov. Pre porovnanie, v okrese Kežmarok to bolo 2 835 ľudí a v okrese Stará Ľubovňa 956. V levočskom okrese ich bolo 1 101 a v susednej Spišskej Novej Vsi až 3 155 poberateľov dávky v hmotnej núdzi.

Zo samosprávnych krajov bolo najviac poberateľov v Košickom kraji, a to 28 762. Druhé miesto si drží Banskobystrický kraj, v ktorom v novembri poberalo dávky v hmotnej núdzi 22 872 ľudí. Tretím krajom s najvyšším počtom poberateľov je Prešovský (22 488). Najmenej ľudí bolo na pomoc v podobe sociálnych dávok odkázaných v Bratislavskom kraji (2 468).

Čítajte tiež:

Takmer polovica Slovákov a Čechov tvrdí, že si našla prácu do jedného mesiaca

Ľudia v Poprade a celom okolí by mali zbystriť pozornosť: Bacha, nech vám neuniknú tieto voľné fleky

Foto: ilustračné

Zdroj: ÚPSVR SR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM