Tlačové správy

ZŠ na Ulici mládeže v Poprade: Záleží nám na fyzickom i psychickom zdraví našich žiakov

Základná škola na Ulici mládeže v Poprade je známa svojím dlhodobým projektom integrácie telesne postihnutých žiakov medzi intaktných spolužiakov (žiakov patriacich k bežnej populácii).

Ilustračný obrázok k článku ZŠ na Ulici mládeže v Poprade: Záleží nám na fyzickom i psychickom zdraví našich žiakov
22
Galéria

Poskytuje starostlivosť v podobe školského špeciálneho pedagóga a asistentov učiteľa, ale aj zdravotnú starostlivosť prostredníctvom fyzioterapeuta, ktorý realizuje rehabilitačné cvičenia a aplikuje procedúry v moderných rehabilitačných miestnostiach priamo v budove školy.

Tentoraz sa pomoc sústredila aj na intaktných, zdravých žiakov. Škola sa zapojila do projektu s názvom Zdravý chrbátik, ktorý realizovala v spolupráci s Občianskym združením Za zdravší život, na čele s jeho predsedom doc. MUDr. Róbertom Rusnákom, PhD., prednostom Neurochirurgickej kliniky Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku.

Podľa výskumov sa držanie tela žiakov významne zhoršilo po protiepidemických opatreniach, keď žiaci nemali možnosť cvičiť. Snahou školy je prostredníctvom cvičenia naučiť žiakov správne držanie tela i jeho udržiavanie počas dňa. Od decembra 2021 žiaci na prvom stupni ZŠ cvičili na hodinách telesnej výchovy špeciálne cviky pod dohľadom fyzioterapeutky. Využívali rôzne pomôcky, fit lopty, dynamické podložky, thera-bandy.

Učitelia sa oboznamovali s novými cvičeniami, správnou metodikou a vhodnou motiváciou, aby žiaci pristupovali k cvičeniu s radosťou a chuťou k pohybu.

Okrem fyzického zdravia dôležitú úlohu zohráva aj zdravie psychické. Práve preto sa ZŠ na Ulici mládeže v Poprade neustále snaží vytvárať vo všetkých triedach 1. – 9. ročníka pokojnú atmosféru a domáce prostredie, aby sa žiaci pri vzdelávaní cítili príjemne.

Aj vďaka úspechu v projekte MODERNEJŠIA ŠKOLA sa darí modernizovať vybavenie tried, vytvárať oddychové zóny, zútulňovať a skrášľovať priestory, kde deti trávia svoj čas. Škola bude v tomto trende pokračovať aj naďalej, aby vytvárala podmienky pre dokonalé rozvíjanie osobnosti žiaka.

OBRAZOM: Aktivity ZŠ na Ulici mládeže v Poprade
22
Galéria

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Spojená škola, Ul. D. Tatarku
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM