Krimi

Zbytočná smrť: Pozrite, čo sa stalo na úseku Poprad-Tatry - Svit

O živote a smrti často rozhoduj len sekundy. V tomto prípade však išlo centimetre. Veľmi smutná udalosť na známej trati.

Ilustračný obrázok k článku Zbytočná smrť: Pozrite, čo sa stalo na úseku Poprad-Tatry - Svit
Zdroj: TASR

V pondelok vlak v úseku Poprad-Tatry – Svit zrazil a usmrtil muža neoprávnene sa pohybujúceho v priechodnom priereze koľaje,“ uviedol Lukáč. ŽSR zároveň vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate. „Vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti aj viac ako kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne,“ povedal Lukáč.

Zároveň železnice apelujú na vodičov, cyklistov a chodcov, aby si pred železničným priecestím počínali vždy mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčili, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie. „Na železničných priecestiach označených dopravnou značkou ‚Stoj, daj prednosť v jazde!‘ je vodič povinný zastaviť vozidlo na takom mieste, z ktorého má náležitý rozhľad na trať, musí dbať však na to, aby vozidlo nezasahovalo do priechodného prierezu koľaje, kde by mohlo byť zachytené prechádzajúcim vlakom,“ povedal Lukáč. Dodal, že tieto ustanovenia sa vzťahujú aj na chodcov a cyklistov.

ŽSR v uplynulom týždni evidujú aj možný pokus o samovraždu, ku ktorému malo dôjsť 13. februára v blízkosti stanice v Piešťanoch. Rovnako evidujú aj vandalov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM