Správy

Župa ruší nedeľné očkovanie v nákupných centrách: Zostávajú dva termíny

Krajská samospráva v tomto týždni pristupuje k ďalšej úprave očkovacieho režimu. Vakcínu v prešovskom a popradskom nákupnom dome aktuálne sprístupní len v piatok a sobotu – v tento deň v skrátenom štvorhodinovom čase.

Ilustračný obrázok k článku Župa ruší nedeľné očkovanie v nákupných centrách: Zostávajú dva termíny
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Nedeľné očkovanie na oboch miestach nezrealizuje. Informuje o novinke hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK), Lea Heilová.

Nízky záujem

Redukciou očkovacích termínov kraj podľa hovorkyne reaguje na aktuálny záujem o vakcínu proti koronavírusu zo strany verejnosti. Ten už niekoľko týždňov klesá. „Prešovská župa preto v prebiehajúcom týždni znižuje počet očkovacích dní z troch na dva. Očkovanie na svojich tradičných vakcinačných miestach v obchodných centrách Eperia Prešov na Sídlisku Sekčov a Max Poprad na Dlhých Honoch sprístupní už len v piatok a sobotu,“ dodáva Heilová. Nedeľné očkovanie župa celkom ruší a v sobotu jeho čas skracuje o tri hodiny.

Nové časy

V piatok 4. marca bude proticovidová vakcína Janssen alebo Pfizer/BioNTech v prešovskom aj popradskom nákupnom dome dostupná v tradičnom čase od 15.00 do 18.00 hod. V sobotu 5. marca sa začiatok očkovania v zmienených nákupných domoch posúva. „Realizovať sa bude až od 13.00 hod. a potrvá do 17.00 hodiny,“ konkretizuje.

PSK je pripravený zaočkovať či preočkovať posilňovacou dávkou všetkých záujemcov, ktorí v piatok a v sobotu do obchodných centier prídu. Počas posledného februárového víkendu (od 25. do 28. februára) jeho očkovacie tímy aplikovali len 202 vakcín. Z nich 122 v Prešove a 80 v Poprade, pričom prvoočkovancov tvorilo približne 9%. Celkovo od začiatku roka 2022 krajská samospráva aplikovala takmer 17-tisíc vakcín proti ochoreniu COVID-19.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM