Správy Samospráva

Župani boli vyzlečení donaha: Ako obstál v prieskume predseda Milan Majerský?

Známa tvár ešte neznamená, že ju pozná každý oslovený respondent v prieskume. Takto dopadli výsledky, ktoré sa týkajú aj prešovskej župy.

Ilustračný obrázok k článku Župani boli vyzlečení donaha: Ako obstál v prieskume predseda Milan Majerský?
Foto: Ľubomír Hudačko

Meno svojho župana poznajú menej ako dve tretiny obyvateľov Slovenska (62,6%). Vyplýva to z prieskumu, ktorý si nechal vypracovať Transparency Internatiol Slovensko (TIS).

Lepšie sú na tom iba Ján Lunter, ktorého meno vedelo správne uviesť 77% respondentov z Banskobystrického kraja a žilinská županka Erika Jurinová (73,9%).

Úrad vedie 4 roky

Prieskum sa uskutočnil v druhej polovici novembra. Čo sa týka župana Prešovského kraja, Milan Majerský sa neocitol na chvoste rebríčka, ale ani na vrchole.

Za spomínanou prvou trojkou najznámejších županov sa po štyroch rokoch úradovania umiestnil na 4. mieste so ziskom 63,3%.

TIS sa tiež zaujímala aj o dôveryhodnosť regionálnych politikov zo strany obyvateľov jednotlivých krajov.

Županom podľa prieskumu Focusu v priemere dôveruje 43,1% a župným poslancom 41,3% ľudí,“ píše na webe s tým, že odpovede boli zbierané v čase od 16. do 23. novembra a z celkovej reprezentatívnej vzorky 1 005 respondentov odpovedalo na otázky v jednotlivých krajoch 106 až 150 respondentov.

Ako obstál Milan Majerský s dôveryhodnosťou? Prečítajte si to na druhej strane!

Ďalšie aktuality z východu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM