Monika Vengrínová Kultúra

Premiéra filmu Miluj ma alebo odíď je na spadnutie. Pieseň už boduje v hitparádach

Majiteľka krásneho hlasu, šesťnásobná držiteľka Zlatého Slávika a autorka mnohých známych piesní Zuzana Smatanová pred časom navštívila Poprad. Prezradila nám, čo má nové a čím momentálne žije.

Ilustračný obrázok k článku Premiéra filmu Miluj ma alebo odíď je na spadnutie. Pieseň už boduje v hitparádach
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

„Zhruba pred dvoma mesiacmi som zložila pesničku pre nový slovenský film „Miluj ma alebo odíď“ s rovnomenným názvom. Klip k piesni mal premiéru v decembri, film pôjde do kín o pár dní. Takže to je to, čím teraz žijem, a celkom sa z toho teším,“ predstavuje svoj aktuálny pracovný život Zuzana.

Slovenská a zároveň i svetová premiéra drámy režisérky Mariany Čengel Solčanskej je naplánovaná na štvrtok 17. januára, pieseň k nej sa však z rádií ozýva už nejaký čas. Podľa oficiálneho rebríčka hranosti SK éter patrí k najhranejším skladbám slovenských rozhlasových staníc.

Koncom roka tiež Zuzana potešila svojich fanúšikov viacerými predvianočnými koncertmi. "Niektoré z nich boli rôzne firemné akcie, verejnosti neprístupné, ale napr. v nedeľu pred Štedrým dňom sme hrali so symfonickým orchestrom v Bratislave“, hovorí Zuzana. Jediný koncert na východnom Slovensku, ktorý bol naplánovaný na 16.decembra v Košiciach, však zrušili. Dôvodom bol zápal mandlí a zvýšená teplota speváčky. Sklamaným fanúšikom sa ospravedlnila cez svoju oficiálnu fan stránku na facebooku.

V novom roku Zuzana zatiaľ nekoncertovala, aj rubrika „koncerty“ na jej webovej stránke zatiaľ zíva prázdnotou. Po prvýkrát strieborná slávica však nezaháľa. Okrem spevu sa momentálne venuje i kresleniu, ktoré miluje od malička. V súčasnosti pripravuje výstavu portrétov známych slovenských osobností. „Kreslím po večeroch ceruzkou, akvarelom. Portrétov bude pätnásť. Osobnosti som si vyberala tie, s ktorými som spolupracovala, sú to moji kamaráti, ľudia, ktorí ma určitým spôsobom bavia, ktorí sú mi z tohto nášho šoubiznisu sympatickí,“ premýšľa Smatanová.

Oslovení jej však pre nedostatok času nepózujú osobne, ale posielajú svoje fotografie, ktoré speváčke slúžia ako predloha. „Jeden portrét mi trvá tak deň až dva. Po dokončení budú vystavené v galérii, kde ich bude mať možnosť vidieť aj verejnosť,“ dodáva na záver Zuzana.

Zuzana Smatanová portrétuje známe osobnosti. Okrem koncertov plánuje aj výstavu
4
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Zuzana Smatanová portrétuje známe osobnosti. Okrem koncertov plánuje aj výstavu
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM