Peter Handzuš Rôzne

Búrka zničila cestu do Veľkej Lomnice

Búrka, ktorá sa podvečer prehnala podtatranskou oblasťou, zničila cestu 2. triedy číslo 540 medzi Veľkou Lomnicou a Tatranskou Lomnicou. Z tohto dôvodu je cesta uzatvorená.

Z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove informovali, že obchádzka je možná z Veľkej Lomnice smerom na Tatranské Matliare po ceste 3. triedy číslo 537.

Dispečer Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Pavol Palša informoval, že voda zaliala pivnice a suterény rodinných domov v okresoch Kežmarok a Poprad.

Hasiči ešte stále zasahujú v Tatranskej Lomnici, kde zaplavilo niekoľko rodinných domov a dva hotely. Prívalová vlna zasiahla aj mesto Kežmarok, hasiči odstraňujú nahromadenú vodu na ulici Slavkovskej. Problémy sú tiež v Stráňach pod Tatrami a Mlynčekoch.

Búrková činnosť sa začala krátko pred 18.00 h, v súčasnosti sa situácia podľa Palšu upokojila, voda už na väčšine postihnutých miest opadla. Hasiči odčerpávajú vodu zo zaplavených pivníc a odstraňujú následky búrky.

Text+foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM