Peter Handzuš Iné športy

Cez týždeň odohrali ďalšie kolá bowligových líg. Pokračoval aj Bowling Tour mesta Poprad

Bowlingový nadšenci nezaháľali ani v uplynulom týždni. Sily si zmerali v školskej aj firemnej lige. 5. kolom Zimnej časti pokračoval aj Bowling Tour mesta Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Cez týždeň odohrali ďalšie kolá bowligových líg. Pokračoval aj Bowling Tour mesta Poprad
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Mestská firemná liga skupina D – 3. Liga

Na utorok bolo naplánované 11. kolo Mestskej firemnej ligy 2012/2013 skupiny D – 3. ligy.

Kola sa zúčastnilo všetkých 7 družstiev. Na prvom mieste sa umiestnilo družstvo Whirpool, ktoré získalo 10 bodov, rovnako ako družstvo Spolbyt a o poradí rozhodoval počet zhodených kolkov.

Zápas s najvyšším rozdielom 167 bodov sa odohral medzi družstvami Whirpool 539 : 372 BMT, s najnižším rozdielom 1 bod skončil zápas medzi družstvami Whirpool 367 : 366 TV – Poprad.

Najvyšší výkon družstva dosiahlo družstvo BMT 544 bodov. Najnižší zase dosiahlo družstvo TV – Poprad 309 bodov. Najvyšší priemer na jednu hru dosiahlo družstvo BMT 446 bodov.

V jednotlivcoch najvyšší výkon jednotlivca 203 bodov dosiahol Olečko Jaroslav z družstva Spolbyt. Najnižší výkon jednotlivca 63 bodov dosiahol Sýkora Michal z družstva Karbon. Víťazom kola a najvyšší priemer 172,5 bodov dosiahol Olečko Jaroslav z družstva Spolbyt.

9. kolo Školskej ligy ročník 2012/2013

V utorok odohrali aj 9.kolo Školskej ligy 2012/2013 v bowlingu. Kola sa zúčastnilo iba 5 družstiev. Víťazom kola sa stalo družstvo ZŠ Poprad – Matejovce, ktoré zvíťazilo suverénnym spôsobom, kde získalo plný počet 10 bodov.

Zápas s najvyšším rozdielom 156 bodov sa odohral medzi družstvami ZŠ Poprad – Matejovce 376 : 242 ZŠ a MŠ Dostojevského. Zápas s najnižším rozdielom 6 bodov sa odohral medzi družstvami ZŠ a MŠ Jarná 282 : 288 ZŠ a MŠ Dostojevského. Najvyšší výkon družstva dosiahlo družstvo ZŠ Poprad-Matejovce 376 bodov a najnižší výkon dosiahlo družstvo ZŠ a MŠ Dostojevského 182 bodov.

V jednotlivcoch najvyšší výkon jednotlivca 152 bodov dosiahol Handl Tomáš z družstva ZŠ Poprad- Matejovce, najnižší výkon jednotlivca 41 bodov dosiahla Kredatusová Viktória z družstva ZŠ a MŠ Dostojevského. Víťazom kola a najvyšší priemer 118,4 dosiahol Kičura Marek z družstva ZŠ Poprad- Matejovce.

Bowling Tour mesta Poprad

V stredu sa odohralo 5. kolo Zimnej časti turnaja Bowling Tour mesta Poprad. Turnaj sa odohral v jednej runde a zúčastnilo sa ho 24 hráčov, do semifinále postupovalo 12 hráčov.

Bol to turnaj príjemných prekvapení, kde do finále sa prebojovali aj neregistrovaný hráči ako Šifra Milan, ktorý sa turnaja zúčastnil prvý krát a hneď si vybojoval finálovú účasť , alebo konečne sa našej vernej hráčke , Kovalčíkovej Majke, ktorá sa turnaja zúčastňuje pravidelne podarilo tiež prebojovať do finále. O nič menším prekvapením bolo prvé miesto po semifinále Kuziela Františka, ktorý už potom len čakal na svojho finálového súpera.

V kvalifikácii sa najviac darilo Petrasovi Jánovi ktorý vyhral kvalifikáciu s priemerom 203.67, prvú pozíciu v semifinále si vybojol Kuziel František. Vo finále Petras Janko nenechal nikoho na pochybách, že lídrom turnaja je práve on a finálovú hru vyhral.

Nakoniec sa stal víťazom s celkovým priemerom 207,00 blahoželáme k peknému výkonu. Na druhom mieste skončil Kuziel František s priemerom 202,80 a na treťom mieste skončil Blažek René s priemerom 194,27.

Najvyšší náhod dosiahol Petras Ján súčasne s Blažekom Reném, ktorý v jednej hre zhodili zhodne 258 kolkov. Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a víťazom srdečne blahoželáme.

Zároveň vás pozývame na 6. kolo zimnej časti Bowling Tour, 20.3.2013, kde po ukončení a vyhodnotení 6. kola turnaja bude vyhodnotený Zimný blok turnajov. (Igor)

Cez týždeň odohrali ďalšie kolá bowligových líg
29
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM