Pavol Krupka Kultúra

Deň detí v pokračoval aj v nedeľu. Galéria pripravila výtvarné dielne, mesto pozvalo nielen deti, ale aj ich psíkov

Tohtoročný MDD v Poprade a jeho okolí priniesol pestré možnosti zábavy i poučenia. Niektoré podujatia boli naplánované nielen na sobotu, ale aj na nedeľu, deti si teda svoj sviatok mohli užiť podľa svojich predstáv a naozaj naplno.

Ilustračný obrázok k článku Deň detí v pokračoval aj v nedeľu. Galéria pripravila výtvarné dielne, mesto pozvalo nielen deti, ale aj ich psíkov
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Tatranská galéria a jej tvorivá dielňa

Program pre najmenších Popradčanov pripravila aj Tatranská galéria v Poprade, pre ktorú sú deti rovnako dôležité ako dospelí milovníci umenia. Tento kultúrny stánok má aj svojho vlastného výtvarného pedagóga, a tak sa v jeho priestoroch malí výtvarníci stretávajú pravidelne. Okrem toho, že si môžu prezrieť aktuálne výstavy, môžu sa aj sami na chvíľu stať umelcami a vytvoriť niečo pekné.

Výtvarná dielňa pripravená pri príležitosti Dňa detí niesla názov S deťmi za umením a jej hlavnou témou boli sypané krajinky. Téma i zaujímavá výtvarná technika deti skutočne upútala.

Nedeľné popoludnie v TG spestrilo aj vystúpenie detí zo Spojenej školy na Letnej ulici, okrem iného aj ich tanečná choreografia s názvom Tierra negra, ktorej krátky úryvok sme zachytili aj vo videu. Uvidíte však predovšetkým šikovné detské ručičky, ktorým občas pomáhali aj ich rodičia, a tiež rozhovor s galérijnou pedagogičkou Zuzanou Melegovou.

Ja a môj psík v areáli CVČ

V nedeľu popoludní sa konečne trvalejšie rozostúpili mraky a ukázalo sa slnko. Vznikli tak ideálne podmienky pre ďalšie podujatie, opäť také, ktoré má už v Poprade tradíciu. Nielen majitelia psích miláčikov, ale aj množstvo ďalších detí a dospelých prišli na obľúbený program mesta Poprad Ja a môj psík. Aj tohtoročné stretnutie popradských psíkov a ich detských majiteľov pripravil popradský kynologický klub MKA Tatry. Psíci ukazovali svoju šikovnosť tentokrát v trávnatom areáli CVČ a za prispenia jeho pracovníkov, čo bola jednoznačne dobrá voľba. Aj z tohto podujatia sme pripravili video.

Deň detí 2013 v Poprade - výtvarné dielne v TG, Ja a môj psík v CVČ
2
Galéria
Deň detí 2013 v Poprade - výtvarné dielne v TG, Ja a môj psík v CVČ
22
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM