Pavol Krupka Kultúra

Divadelná Šuňava pozná ocenené súbory i jednotlivcov

Prinášame výsledky 21. ročníka festivalu Divadelná Šuňava.Cenu za najlepší mužský herecký výkon získali Michal Ilenčík a Michal Zajac za hru Muž mojej ženy. Ako najlepší ženský herecký výkon porota ohodnotila ten, ktorý podali Lívia Dermová v hre Matka a Radka Matušková v predstavení Hamlet.

Ilustračný obrázok k článku Divadelná Šuňava pozná ocenené súbory i jednotlivcov
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé miesto v kategórii detské divadlo získal detský súbor Tote tam zo ZUŠ v Kežmarku s predstavením Vaska, nespi!, za nimi sa umiestnili súbory z Popradu a Levoče. V kategórii detská miniatúra zvíťazil divadelný súbor L z Levoče s predstavením Rozprávka o princeznej na hrášku.

Ďalšou kategóriou bolo divadlo mladých, kde prvé miesto obsadil divadelný súbor Šťastlivec pri ZUŠ v Poprade, ktorý sa predstavil s hrou Hamlet. Ďalšou kategóriou, ktorú porota hodnotila samostatne, bolo divadlo hrané deťom, kde najlepšie zvládol predstavenie súbor Trma-vrma z Popradu. Kategóriu divadla poézie zase ovládol súbor Tote tam z Kežmarku a v poslednej kategórii činoherného divadla zvíťazil súbor RAMAGU zo Spišskej Starej Vsi s predstavením Mat­ka.

Víťazné súbory v kategórii detské divadlo postupujú na krajskú súťaž Rozprávkový Stropkov, ktorá sa uskutoční 18. apríla. Divadlo poézie zase postupuje na Hviezdoslavov Kubín, ktorý bude 25. apríla. Všetky ostatné kategórie postupujú na Krajskú scénickú žatvu, ktorá je na programe v Mestskom divadle v Levoči v dňoch 26. a 27. apríla.

Prehľad všetkých ocenení sa nachádza vo fotogalérii.

Divadelná Šuňava pozná ocenené súbory i jednotlivcov
2
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM