Rôzne

HODNOTENIE nemocníc poistencami: Na akom mieste skončili popradská či kežmarská?

Zdravotná poisťovňa pri zostavovaní rebríčka vychádzala z takmer 9-tisíc dotazníkov vyplnených pacientami.

Ilustračný obrázok k článku HODNOTENIE nemocníc poistencami: Na akom mieste skončili popradská či kežmarská?
Zdroj: Pexels.com

Pacienti za minulý rok z fakultných a univerzitných nemocníc najlepšie hodnotia Detskú fakultnú nemocnicu (DFN) Košice. Naopak, najhoršie sa umiestnila Fakultná nemocnica Trnava.

Zo všeobecných nemocníc má najlepšie hodnotenie Hornooravská nemocnica s poliklinikou Trstená, najhoršie má Všeobecná nemocnica s poliklinikou Veľký Krtíš. Vyplýva to z rebríčka nemocníc súkromnej zdravotnej poisťovne Dôvera.

Spomedzi špecializovaných zdravotníckych zariadení sa najvyššie umiestnilo Kardiocentrum Agel v Košiciach. Najhoršie hodnotenie mala Psychiatrická nemocnica Philippa Pinela v Pezinku. V rámci ostatných zdravotníckych zariadení pacienti najlepšie ohodnotili rehabilitačnú nemocnicu Tetis, najhoršie sanatórium Tatranská Kotlina.

Tisíce pacientov

Celková priemerná známka hodnotenia bola 1,46. „Išlo o najlepšie hodnotenie za celú históriu,“ poznamenal člen predstavenstva Dôvery Marian Faktor.

Najlepšie hodnotené zariadenia boli v Žilinskom a Prešovskom kraji.

Z hľadiska odbornosti získali najlepšie hodnotenia onkológia v gynekológii a onkológia v ortopédii. Najhoršie známky dostávali nemocnice za stravu.

Zdravotná poisťovňa pri zostavovaní rebríčka vychádzala z takmer 9-tisíc dotazníkov vyplnených pacientami.

Tí zdravotnícke zariadenia posudzovali v troch oblastiach – spokojnosť s tzv. hotelovými službami (strava a ubytovanie), spokojnosť s prístupom a správaním personálu a zrozumiteľnosť informácií, ktoré dostanú počas hospitalizácie a pri prepúšťaní.

V kategórii Fakultné a univerzitné nemocnice sa najviac darilo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana (FNsP) v Prešove, ktorá obsadila 5. priečku zo 14 hodnotených s hodnotením spokojnosti „najlepšia“.

Okolie Popradu

Spomínané Sanatórium Tatranská Kotlina n.o. sa umiestnila až na 14. mieste.

V kategórii špecializované nemocnice sa Východoslovenský onkologický ústav, a.s. vyšplhal na 5. priečku a Národný ústav tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie Vyšné Hágy pre zmenu na 9. miesto. To Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb, a.s. však malo hodnotenie nelichotivé, obsadil 12. miesto.

Ľubovňa, Kežmarok, Levoča

Čo sa týka všeobecných nemocníc, tam sa najviac môžu tešiť z výsledku v Ľubovnianskej nemocnici, n. o., ktorá tróni na 5. priečke a Nemocnica Poprad, a.s. na 18. mieste.

O čosi nižšie sa nachádza Nemocnica AGEL Levoča a.s. (22. priečka) a 26. miesto patrí Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n.o.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM