Pavol Krupka Rôzne

Japonskí monarchovia počas návštevy Slovenska zavítajú aj do Popradu a Levoče

Japonský princ Fumihito Akišino a princezná Kiko Akišino zavítajú počas svojej oficiálnej návštevy Slovenska v dňoch 23. až 26. júna okrem Bratislavy aj do regiónu Vysokých Tatier. Súčasťou ich programu bude aj návšteva Spišského hradu či Slovenskej knižnice pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči.

Ilustračný obrázok k článku Japonskí monarchovia počas návštevy Slovenska zavítajú aj do Popradu a Levoče
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Príslušníci japonskej cisárskej rodiny prichádzajú na Slovensko na pozvanie prezidenta Slovenskej republiky Ivana Gašparoviča. Návšteva sa koná pri príležitosti 20. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi Japonskom a Slovenskou republikou. „Zároveň je príležitosťou vyzdvihnúť priateľstvo a spoluprácu medzi oboma národmi a podporiť myšlienku medzinárodného priateľstva,“ uviedol zástupca vedúceho misie a radca japonského veľvyslanectva v Bratislave Masahiro Katamoto.

Princ a princezná Akišino priletia do Bratislavy v nedeľu 23. júna v popoludňajších hodinách. Počas prvého večera a druhého oficiálneho dňa v pondelok 24. júna ich čakajú stretnutia s najvyššími predstaviteľmi Slovenskej republiky i prehliadka bratislavského Starého Mesta. V utorok 25. júna zavítajú do Popradu a navštívia aj Spišský hrad či Štrbské pleso vo Vysokých Tatrách.

Podľa Masahira Katamota bude počas programu japonských monarchov dostatok príležitostí, aby sa v ich blízkosti ocitli aj obyčajní ľudia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM