Ľubomír Hudačko Správy

Jedáleň v TEJTO popradskej škole zväčšili: A má aj jednu z najmodernejších kuchýň, FOTO

Pribudli skladové priestory a jedna nová trieda nad jedálňou. Vybudovala sa aj nová klimatizácia s rekuperáciou, ktorá zlepší pracovné podmienky zamestnankýň.

Ilustračný obrázok k článku Jedáleň v TEJTO popradskej škole zväčšili: A má aj jednu z najmodernejších kuchýň, FOTO
10
Galéria

Kuchyňa a školská jedáleň v ZŠ s MŠ na Francisciho ulici prešli kompletnou rekonštrukciou. Mesto Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

Symbolicky ju v čase obeda do života uviedol primátor Anton Danko s riaditeľom školy Miroslavom Jagáčom.

„Táto škola má jednu z najmodernejších kuchýň a jedální a som veľmi rád, že ju žiaci, pedagógovia aj zamestnanci môžu využívať v plnej miere. Denne sa tu môže najesť 550–600 stravníkov, čo je viac ako dostatočný priestor na pokrytie dopytu,“ povedal primátor Anton Danko.

Jedáleň sa zväčšila

Školská jedáleň sa zväčšila o triedu, prešla kompletnou rekonštrukciou podlahy, stien, elektroinštalácie, dverí a tým vznikla veľmi pekná a veľká jedáleň so 140 stoličkami (predtým ich bolo 96).

Kuchyňa prešla taktiež komplexnou rekonštrukciou s prístavbou plochy vo veľkosti 35 m2.

Vybúrala sa celá podlaha, v ktorej sú nové rozvody vody a plynu. V celej kuchyni je klimatizácia na výmenu, ale aj ohrev vzduchu a vybudovaný výťah na potraviny zo suterénnych priestorov.

Pribudli skladové priestory a jedna nová trieda nad jedálňou. Vybudovala sa aj nová klimatizácia s rekuperáciou, ktorá zlepší pracovné podmienky zamestnankýň.

Fungovali s bagetami

Priebeh rekonštrukcie zasiahol aj do spôsobu stravovania žiakov.

„Počas rekonštrukcie jedálne a neskôr kuchyne sme podávali varenú stravu v balíčkoch pre 1. stupeň, žiaci 2. stupňa dostávali bagety. Neskôr sme podávali teplú stravu vo vákuovom balení pre všetkých žiakov školy. Od 13. marca sme varili pre 1. stupeň v priestoroch školskej kuchyne materskej školy, 2. stupeň si musel vystačiť opäť s bagetami. V úzkej súčinnosti s RÚVZ v Poprade sme to ale všetko zvládli a tešíme sa so žiakmi z novej jedálne i kuchyne. Verím, že o to viac bude všetkým chutiť,“ poznamenal riaditeľ školy Miroslav Jagáč.

Suma celého diela s DPH je vyše 510-tisíc eur.

Objektívom: Jedáleň aj kuchyňa v popradskej škole prešli rekonštrukciou
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM