Správy

Kiosky kedysi slúžili ako bufety: V popradskom mestskom útulku teraz vylepšili zázemie

Mestský útulok prešiel minulý rok zásadnou rekonštrukciou. Rozšírením získal až 42 nových murovaných boxov a psíky sa dočkali aj štyroch oplotených výbehov.

Ilustračný obrázok k článku Kiosky kedysi slúžili ako bufety: V popradskom mestskom útulku teraz vylepšili zázemie
8
Galéria

V popradskom mestskom útulku v týchto dňoch pribudlo nové zázemie pre zamestnancov. Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti s tým, že dva kiosky mesto previezlo zo staničného parku.

Tie kedysi slúžili ako bufety, niekoľko rokov však už boli zatvorené bez akéhokoľvek využitia.

Mestský útulok prešiel minulý rok zásadnou rekonštrukciou. Rozšírením získal až 42 nových murovaných boxov a psíky sa dočkali aj štyroch oplotených výbehov určených na ich socializáciu.

Bolo to nevyhovujúce

„Dva veľmi zachované kiosky sa nám zišli, pretože v starých priestoroch už boli veľmi stiesnené podmienky. Na jednom mieste sme mali sústredené vlastne všetko od kancelárie až po šatne či improvizovanú jedáleň na stravovanie, čo bolo naozaj nevyhovujúce,“ vysvetlil vedúci mestského útulku Peter Greňa.

Dodal, že staršie priestory nezostanú nevyužité, v najbližšej budúcnosti v nich vytvoria kancelárske priestory a zázemie na veterinárne úkony, ktoré bude slúžiť na očkovanie, čipovanie alebo aj ďalšie zdravotné prehliadky psov.

„Doteraz sme tieto úkony museli robiť vonku aj v nepriaznivom počasí, takže týmto sme aj na túto dôležitú činnosť vytvorili komfortnejšie zázemie a lepšie podmienky nielen pre nás, ale aj pre našich psíkov,“ dodal vedúci útulku.

Objektívom: Vylepšené zázemie pre zamestnancov v popradskom útulku
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM