Pavol Krupka Rôzne

Električka Kométa je veľkým úspechom roka 2013. Stále priťahuje výletníkov i fotografov

Kométa opäť veselo brázdi tatranské trate. Jej znovuoživenie ukázalo, že aj nadšenie bežných ľudí môže priniesť výsledok, ktorý stojí za to. Posledné tri jazdy v minulom roku sa stretli s veľkým záujmom domácich i turistov. Jednu z nich sme zdokumentovali fotoobjektívom.

Ilustračný obrázok k článku Električka Kométa je veľkým úspechom roka 2013. Stále priťahuje výletníkov i fotografov
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Ak by existoval rebríček najvydarenejších občianskych projektov, aké sa v minulom roku v Poprade a pod Tatrami uskutočnili, na popredné miesto by sa určite dostalo znovuoživenie historickej električky Kométa. Vďaka úsiliu ľudí združených v popradskom Veterán klube železníc a dobrej vôli veľkých firiem i bežných občanov sa Kométa vrátila na tatranské trate. Bez preháňania môžeme konštatovať, že je na najlepšej ceste, aby sa stala jedným zo symbolov Vysokých Tatier.

Náš portál využil pozvanie organizátorov a zúčastnil sa na jednej z troch decembrových jázd Kométy do Starého Smokovca a do Tatranskej Lomnice. Ponúkame vám video.

Spomínaný rebríček z úvodu tohto príspevku síce nexistuje, ale redakcia pripravuje prehľad minuloročných projektov a podujatí z oblasti kultúry a spoločnosti, ktoré sa stretli s najväčším záujmom Popradčanov alebo ktoré považuje za najvýznamnejšie.

S Kométou do Tatier...
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM