Ľubomír Hudačko Správy

Korčuľovaniu na ihrisku v Poprade je KONIEC: Škrt cez rozpočet spôsobilo výrazné oteplenie

Milovníci korčuľovania však majú naďalej bezplatne k dispozícii ľad raz týždenne dve hodiny, väčšinou v soboty v Tréningovej hale.

Ilustračný obrázok k článku Korčuľovaniu na ihrisku v Poprade je KONIEC: Škrt cez rozpočet spôsobilo výrazné oteplenie
Zdroj: Mesto Poprad

Výrazné oteplenie na začiatku februára negatívne ovplyvnilo možnosti prevádzky ľadovej plochy na multifunkčnom ihrisku pri Centre voľného času (CVČ). Mesto Poprad o tom informuje na sociálnej sieti.

K tomu sa pridal aj mimoriadne silný vietor, ktorý sa taktiež pričinil o postupnú premenu ľadu na vodu.

Keďže vyššie teploty nad nulou predpovedajú meteorológovia aj v ďalších dňoch, mesto muselo na túto skutočnosť zareagovať ukončením verejného korčuľovania na tejto ploche.

„Korčuľovať pri CVČ sa začalo už na Mikuláša, čiže 6. decembra minulého roku. Zhodou okolností to vyšlo tak, že ľadová plocha pri CVČ bola v prevádzke presne dva mesiace. Korčuľovalo sa 7 dní v týždni v podstate celodenne. V pracovné dni dopoludnia plochu využívali základné i materské školy. Prebiehali kurzy korčuľovania. Decká absolvovali dohromady 30 tréningových jednotiek. Široká verejnosť dostala priestor od popoludnia až do večera, cez víkendy aj dopoludnia. Priemerná návštevnosť bola približne 250 korčuliarov denne. Za celú sezónu sme zaevidovali viac ako 18 000 návštevníkov a môžeme teda konštatovať, že ľadová plocha pri CVČ v maximálnej miere splnila svoj účel,“ povedal Ladislav Gromovský, vedúci viacúčelovej haly Aréna Poprad, ktorá prevádzkovala ľadovú plochu pri CVČ.

Milovníci korčuľovania však majú naďalej bezplatne k dispozícii ľad raz týždenne dve hodiny, väčšinou v soboty v Tréningovej hale.

Vo vlastnom záujme si však treba pozrieť rozpis a určený čas zverejnený na webovej stránke mesta Poprad v sekcii Zimný štadión, tréningová hala, ktorý je aktualizovaný každý týždeň.

Túto sobotu 10.2.2023 sa verejné korčuľovanie v Tréningovej hale neuskutoční kvôli medzinárodnému hokejovému turnaju reprezentácií do 18 rokov. Najbližšie bude mať verejnosť ľad k dispozícii 17. februára 2024 v čase 16:30 – 18:30 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM