Pavol Krupka Kultúra

Lampiónový večer ožiarila aj skvelá hudba - 1. časť

Pestré, prevažne domáce, kvalitné a úspešné. Tak možno označiť tohtoročné kultúrne leto v Poprade, a to nielen podľa hodnotenia jeho organizátora, ktorým bol popradský odbor školstva a kultúry. Skvelý bol aj Lampiónový večer, plný hudby a zábavy pre

Lampiónový večer plný hudby a zábavy si naozaj užili všetci, bez ohľadu na vek či hudobný vkus. Začal sa hudobným koktailom v podaní hudobníkov z cimbalovej ľudovej hudby Popradčan. Kto si ich vypočul, či už na námestí, alebo pri iných príležitostiach, vie, že kapela dokáže vynikajúco interpretovať takmer čokoľvek. Zahrá náročnejšie, inštrumentálne skladby, ale vyhovie aj publiku, ktoré sa chce zabaviť a počuť svoje obľúbené večne zelené piesne a melódie. V piatok hrali, skrátka, výborne. Odporúčame vám video.

Ľudových hudobníkov potom vystriedala dvadsaťčlenná dychová hudba Popradčanka, ktorá funguje od roku 1996 a je pravidelným hosťom kultúrnych podujatí v našom meste. Repertoár telesa je klasicky dychovkový, ale aj modernejší, inštrumentálny i piesňový. Popradčanku sme napríklad počuli aj počas letných nedeľných popoludní v minulom roku, čo si môžete pripomenúť [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.108939_Na-popradskom-namesti-vyhravala-Popradcanka]TU[/lin­k]. Samozrejme, je aj v našom aktuálnom videu.

Najmenším Popradčanom sa iste páčil jeden z hlavných bodov programu, a to vypustenie strapca pestrofarebných balónov, ktoré sa začalo v réžii moderátorov programu. No len dovtedy, kým ich držali v ruke. Do neba a možno až na planétu Mars ich potom vypustili samotné deti.

//Druhú časť videoreportáže si budete môcť pozrieť čoskoro. //

Poprad24 Foto: Pavol Krupka Video: Pavol Krupka

Lampiónový večer ožiarila aj skvelá hudba - 1. časť
1
Galéria
Lampiony1
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM