Ľubomír Hudačko Správy

Lyžiarske strediská v Tatrách spustili zasnežovanie zjazdoviek: KEDY by mala začať sezóna?

špeciálnu pozornosť budú v stredisku venovať zjazdovke, na ktorej sa v januári uskutočnia preteky Svetového pohára.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarske strediská v Tatrách spustili zasnežovanie zjazdoviek: KEDY by mala začať sezóna?
7
Galéria
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Lyžiarske strediská Jasná v Nízkych Tatrách a Vysoké Tatry spustili v uplynulých hodinách zasnežovanie zjazdoviek. Napomohlo tomu aktuálne ochladenie. Dnes24.sk o tom v pondelok informoval Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountain resorts.

Na Chopku začali v nedeľu 12. 11. popoludní. „Zasnežovali sme na severnej aj južnej strane od výšky zhruba 1300 metrov, v akcii bolo 180 zasnežovacích bodov. Výborné je, že predtým napadol aj prírodný sneh, vo vyšších polohách dokonca miestami aj 30 centimetrov. Máme podklad a pokračujeme v príprave svetovej sezóny v Jasnej,“ uviedol riaditeľ strediska Jiří Trumpeš.

Januárové preteky

Galajda dodal, že špeciálnu pozornosť budú v stredisku venovať zjazdovke, na ktorej sa v januári uskutočnia preteky Svetového pohára.

Tam od začiatku zasnežujú s vyšším podielom vody, aby bol podklad čo najkompaktnejší a mohli na ňom ďalej pracovať.

„Vďaka tomu, že nám ochladenie umožnilo spustiť zasnežovanie o niečo skôr ako v minulých sezónach, verím, že pre svetovú špičku pripravíme perfektné podmienky,“ podotkol šéf lyžiarskych tratí Maroš Kupčo.

Štart lyžiarskej sezóny

Snežné delá spustili v noci na pondelok aj vo Vysokých Tatrách. „Podmienky nám umožnili ako prvú vetvu spustiť zasnežovanie zo Skalnatého Plesa smerom dole na Štart,“ priblížil riaditeľ strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský.

Zasnežovanie bude pokračovať podľa aktuálnych poveternostných podmienok. Galajda spresnil, že lyžiarsku sezónu 2023/24 by chceli otvoriť 2. decembra v Jasnej, 9. decembra na Štrbskom Plese a 16. decembra v Tatranskej Lomnici.

Viac záberov zo zasnežovania nájdete vo fotogalérii.

Objektívom: Zasnežovanie lyžiarskych stredísk v Tatrách
7
Galéria
Zdroj: Tatry Mountain Resorts
Zdroj: ŠVPS SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM