Peter Handzuš Basketbal

Médiá ukázali, že sa športu neboja: Trúfli si aj na popradské basketbalistky

Basketbalový večer v Aréne Poprad skončil na jednotku. Médiá aj basketbalistky BAM Poprad mali po zápase úsmev na tvári a o to vlastne šlo.

Ilustračný obrázok k článku Médiá ukázali, že sa športu neboja: Trúfli si aj na popradské basketbalistky
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Úvod večera patril najmladším basketbalistkám BAM Poprad a ich modelovanému zápasu. Prestávky vypĺňali vystúpenia tanečníčok Fearless Crew Poprad a rôzne súťaže s loptou o zaujímavé ceny.

Zápas medzi BAM Poprad a Médiami začal nervózne, lebo novinári netušili, čo to znamená hrať basketbal proti tímu, ktorý má nejakú stratégiu a naopak, basketbalistky sa museli naučiť reagovať na stádovitosť novinárského prejavu hry.

Po prvých minútach, keď obidve strany zistili, že predsa len to bude viac o zábave, sa už na tvárach obidvoch tímov začali objavovať endorfinové úsmevy.

Aj keď novinári museli viackrát doťahovať niekoľkobodovú stratu, pomocou viacerých machinácií: trojkového pokusu za štyri body, podpory Igora Skočovského v druhej polovici stretnutia a záverečnej trojminútovej powerplay 6 na 5, sa podarilo udržať výsledok 37:37, ktorý neurazil nikoho.

„Som veľmi spokojný s dnešným večerom. Prišli aj diváci a verím, že takto budu chodiť aj počas sezóny a budú povzbudzovať dievčatá v najvyššej súťaži. Neveril som, že my, novinári, dokážeme vzbudiť takúto pozornosť, ale podarilo sa a dnešný deň dopadol fantasticky,“ povedal po zápase samozvaný kapitán novinárov Marek Vaščura.

S celou akciou bol spokojný aj tréner BAM Poprad Igor Skočovski. „Bol to výborný nápad a som rád, že sme to zrealizovali. Aj keď do Arény mohlo prísť ešte viac ľudí, aby sme im mohli ukázať túto šou, že to vieme robiť. Myslím, že také niečo budeme robiť aj v budúcnosti. Novinári sa na dievčatá dôkladne pripravili. Ten tréning, čo sme im umožnili, ukázal ich silu a ja som rád, že aj médiá ukázali, že okrem pera v ruke dokážu držať aj loptu a bavili sme sa spoločne,“ skonštatoval tréner Skočovski, ktorý bol rád, že zápas skončil nerozhodne: „Pre každého to bola zábava a tak sme to aj brali. Som rád že to skončilo remízou 37:37, aby médiá nepovedali, že sme hrali naplno a na druhej strane, aby to nevyzeralo, že nás novinári dokážu poraziť.“

Celý basketbalový večer bol vlastne o tom, že BAM Poprad získal licenciu a prihlásil sa do extraligy. Pred zápasom klub zorganizoval tlačovú konferenciu, na ktorej túto skutočnosť oznámil novinárom. „Myslím, že to je výborná vec pre popradský basketbal. V minulosti tu boli výsledky, vychovalo sa tu množstvo hráčok na reprezentačnej úrovni, ktoré aj momentálne reprezentujú Slovensko a hrajú aj v zahraničí. Je dobré, že tradícia ženského basketbalu v Poprade bude pokračovať. Som rád, že budem toho súčasťou spolu s vedením aj s hráčkami,“ dodal na záver Igor Skočovski.

Foto z basketbalového večera v Aréne Poprad si môžete pozrieť aj v ďalších galériach.

http://poprad.dnes24.sk/…edia-2-49698?…

http://poprad.dnes24.sk/…edia-3-49699?…

http://poprad.dnes24.sk/…edia-4-49700?…

BAMP vs. Média 1
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM