Peter Handzuš Hokej

Michael Vandas posilní HC Vítkovice. Zmluvu podpísal na 2 roky

Prvou posilou českého extraligového hokejového tímu HC Vítkovice sa stal útočník Michael Vandas. Dvadsaťdvaročný odchovanec Popradu podpísal s vedením oceliarov v pondelok dvojročnú zmluvu.

Ilustračný obrázok k článku Michael Vandas posilní HC Vítkovice. Zmluvu podpísal na 2 roky
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Videli sme ho hrať a ukazoval sa veľmi dobre. Ladislav Svozil ho v predchádzajúcej sezóne v Poprade trénoval, takže vďaka nemu vieme o ňom viac. Je to mladý a veľmi talentovaný hráč, o ktorom sme zatiaľ počuli len samé pozitívne hodnotenia,“ vyjadril sa na klubovej internetovej stránke na margo Vandasa generálny manažér Petr Husička. Pre Vandasa to bude prvý kontrakt mimo Slovenska a Popradu.

Po skončení klubovej sezóny figuroval aj vo výbere reprezentačného trénera SR Vladimíra Vůjteka, do konečnej nominácie na majstrovstvá sveta sa ale neprebojoval. Vandas zatiaľ s tímom trénovať nebude, po skončení reprezentačného zrazu má k dispozícii dva týždne individuálnej prípravy. Až po nich sa zapojí do tréningov s mužstvom, podobne ako českí reprezentanti Ondřej Roman a Vladimír Svačina.

V uplynulej sezóne bol druhým najproduktívnejším hráčom Popradu za Lukášom Hvilom. V 56 stretnutiach si na svoje konto pripísal 58 bodov (24+34).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM