Správy

Minister Matovič má pre Starú Ľubovňu financie: Na čo ich mesto použije?

Vláda SR vyčlenila aj financie na poskytnutie prostriedkov na vyhotovenie pamätných mincí ku konaniu slovensko – poľských medzivládnych konzultácií.

Ilustračný obrázok k článku Minister Matovič má pre Starú Ľubovňu financie: Na čo ich mesto použije?
Zdroj: Dnes24.sk

Stará Ľubovňa dostane vyše 72 756 eur na vybudovanie osvetlenia a dlažbového chodníka v podhradí mesta a na zhotovenie pamätných mincí pri príležitosti konania III. slovensko – poľských medzivládnych konzultácií.

Vláda o tom rozhodla v stredu počas online rokovania.

Hrad Ľubovňa spolu s Ľubovnianskym skanzenom tvoria jednu z najväčších a najnavštevova­nejších historických pamiatok v celoslovenskom meradle.

Významný prínos

„Význam týchto pamiatok presahuje hranice regiónu a sú výrazným prínosom pre turistický ruch na Slovensku. Hrad zanechal svoju dôležitú stopu v slovenskej aj poľskej histórii a nedávno symbolicky opäť prepojil oba národy, keď hostil stretnutie najvyšších vládnych predstaviteľov Slovenska a Poľska,“ uvádza sa v predloženom materiáli.

Cieľom je čiastočné financovanie vybudovania nevyhnutnej infraštruktúry pre zaistenie bezpečnosti návštevníkov pamiatok a estetické zhodnotenie priestoru so zachovaním historického rázu okolia.

Súčasne vyčlenili aj financie na poskytnutie prostriedkov na vyhotovenie pamätných mincí pri príležitosti konania slovensko – poľských medzivládnych konzultácií.

Minister financií SR Igor Matovič (OĽANO) má financie pre mesto Stará Ľubovňa zo zdrojov kapitoly Všeobecná pokladničná správa vyčleniť do konca augusta.

ilustračné foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM