Ľubomír Hudačko Krimi

Mladík sa v Lomničke mužovi vyhrážal zabitím: Kvôli 10 eurám ho napadol v maringotke

Vyšetrovaním sa zistilo, že skutku sa mal dopustiť 21-ročný muž z obce Lomnička. Toho polícia v krátkom čase vypátrala a zadržala.

Ilustračný obrázok k článku Mladík sa v Lomničke mužovi vyhrážal zabitím: Kvôli 10 eurám ho napadol v maringotke
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Muža bývajúceho v maringotke v obci Lomnička neďaleko Starej Ľubovne prepadol mladík, polícia ho obvinila. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že incident sa stal v utorok (27. 2.) popoludní, poškodeným je 52-ročný muž.

„Vtedy neznámy mladík vstúpil do obydlia a fyzicky muža napadol. Žiadal od neho peniaze s tým, že ak ich nedostane, zabije ho. Napadnutému mužovi sa podarilo ujsť, no mladík ho dobehol a opätovne pod hrozbou násilia žiadal peniaze. Muž tak násilníkovi odovzdal desať eur, ktoré mal pri sebe, a ten následne odišiel preč,“ priblížila hovorkyňa.

Polícia ho zadržala

Okresný vyšetrovateľ v Starej Ľubovni v prípade začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže.

Vyšetrovaním sa zistilo, že skutku sa mal dopustiť 21-ročný muž z obce Lomnička. Toho polícia v krátkom čase vypátrala a zadržala. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

„Ak sa podozrivému mužovi vina preukáže, hrozí mu podľa zákona trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ uzavrela Ligdayová.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM