Pavol Krupka Správy

Na celom Slovensku sa začali voľby do samosprávnych krajov. Najvyššie položená volebná miestnosť zívala dopoludnia prázdnotou

Voľby do vyšších územných celkov dnes odštartovali na východe Slovenska bez akýchkoľvek problémov. Potvrdili to členovia volebných komisií Prešovského a Košického samosprávneho kraja. O post predsedu PSK sa v dnešných voľbách uchádza deväť kandidátov. Kraj je rozdelený do 13 volebných obvodov.

Ilustračný obrázok k článku Na celom Slovensku sa začali voľby do samosprávnych krajov. Najvyššie položená volebná miestnosť zívala dopoludnia prázdnotou
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: TASR

Cestu do najvyššie položenej volebnej miestnosti na Slovensku (približne 1350 m n. m.) v budove vysunutého pracoviska obce Štrba na Štrbskom Plese merali dopoludnia iba traja zo 68 oprávnených voličov. Výsostne dámska volebná komisia si krátila čakanie na voličov čítaním obecných novín.

Ako prvá si volebné právo uplatnila staršia pani, starajúca sa o čistotu verejných priestranstiev turistami vyhľadávaného vysokohorského strediska. „Pochádzam zo Spišskej Novej Vsi. Na Štrbské Pleso som prišla pred štyrmi desiatkami rokov a zostala som tu natrvalo. Tatry sú Tatry, nevymenila by som ich za nič na celom svete,“ povedala úprimne.

„Zúčastňujem sa pravidelne na každých voľbách. Beriem to ako svoju úplne prirodzenú občiansku povinnosť. Kto voľby ignoruje, nemá právo sa potom sťažovať, keď niečo nefunguje. Voliť by mali všetci občania, aby mali volebné výsledky čo najväčšiu váhu,“ dodala dlhoročná obyvateľka Štrbského Plesa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM