Pavol Krupka Rôzne

Na popradské letisko pricestovali prví turisti z Ukrajiny

Na popradské letisko dnes prileteli prvé charterové lety s ukrajinskými turistami, ktorí prišli do Tatier stráviť zimnú dovolenku. Celkovo by do 10. januára malo do Popradu priletieť 14 až 16 charterových letov z ukrajinského Kyjeva a Charkova a z ruskej Moskvy.

Ilustračný obrázok k článku Na popradské letisko pricestovali prví turisti z Ukrajiny
Zdroj: TASR

Od 18. januára do polovice marca bude na letisku v prevádzke pravidelné spojenie s poľským Gdanskom. Poľským prepravcom tak pricestujú na severné Slovensko stovky poľských turistov.

Nadchádzajúci príchod nového roka chcú v Tatrách osláviť mnohí domáci i zahraniční návštevníci. „Hotely v Nízkych aj Vysokých Tatrách sú na prelome roka prakticky úplne vypredané. Dokonca aj ubytovacie kapacity v penziónoch a na privátoch sú podľa našich informácií značne vyťažené,“ uviedol hovorca Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR Martin Kóňa. Prvé odhady hovoria o pozitívnom vývoji tohtoročnej zimnej sezóny. „Viaceré naše oblastné organizácie cestovného ruchu hlásia, že domáci i zahraniční turisti majú veľký záujem o rezerváciu pobytov aj na ďalšie termíny,“ dodal hovorca.

Nárast počtu zahraničných turistov v Tatrách oproti minulému roku odhadol konateľ cestovnej kancelárie Pilgrimtour Mark Blitshteyn na 10–12 percent. Letecky z nich prichádza do Popradu približne jedna desatina. Turisti smerujú z 90 percent do Nízkych Tatier, kam idú za lyžovačkou, zvyšok putuje do Vysokých Tatier. „Narastá počet návštevníkov z Ukrajiny, z Ruska tie počty neustále klesajú a ten trend bude ďalej pokračovať,“ povedal Blitshteyn. Prílevu Ukrajincov pomohlo podľa neho zjednodušenie vízového režimu voči tejto krajine, ako aj ústretovejší prístup na slovenských zastupiteľských úradoch.

Na popradské letisko pricestovali prví turisti z Ukrajiny
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM