Peter Handzuš Hokej

Nagy medzi kandidátmi na dres nováčika HC Lev Poprad

Hoci popradský tím HC Lev, ktorý sa v nastávajúcej sezóne premiérovo predstaví v Kontinentálnej hokejovej lige, nemá podpísaného ešte ani jedného hráča, má veľkolepé plány.

Ako informuje idnes.cz, vedenie klubu loví medzi ostrieľanými hráčmi. Jednou z najzvučnejších akvizícií by mal byť slovenský reprezentant Ladislav Nagy, ktorý svojimi výkonmi zaujal na nedávnych MS na Slovensku.

Okrem Nagya dostal ponuku aj Tomáš Duba, s ktorým vraj vedenie HC Lev ráta ako s brankárskou jednotkou. Na konci uplynulej sezóny pôsobil Duba v Zlíne, zmluvne je však viazaný s Třincom. Ten má v kádri Slováka Petra Hamerlíka a drahého Dubu by mohol uvoľniť. Brankárskou trojkou by mal byť Pavel Falta, dvojka sa hľadá. Z útočníkov sú v súčasnosti voľní exliberecký Miloslav Hořava či plzenský Petr Sýkora, ktorý skončil v Minsku. Na trhu je aj zlínsky kanonier Jaroslav Balaštík, o ktorého však má veľký záujem aj Mladá Boleslav. Medzi obrancami sú bez angažmánu napríklad Karel Pilař a Branislav Mezei. „Zatiaľ nemáme v HC Lev nikoho podpísaného,“ pripustil hráčsky agent Robert Spálenka a dodal: „Od nás mali záujem celkovo o osem hokejistov. Jedným z nich bol aj mladý Nestrašil, ktorý podpísal Detroitu. Teraz sa rokovanie zúžilo na päť hráčov.“

Snahy manažérov o zvučné mená ale podkopáva vlaňajší krach v čase, keď sa už v kempe začala príprava pod vedením trénera Radima Rulíka. V lete 2010 pod Tatrami už trénovali okrem iných Jaroslav Bednář, Róbert Petrovický, Libor Pivko a hovorilo sa aj o Žigmundovi Pálffym a Radkovi Dudovi, lenže po niekoľkých dňoch sa všetci dozvedeli, že HC Lev do KHL neprijali. „Po vlaňajšku to chlapci vnímajú rôzne. Ale volal mi pán Veličkin z vedenia ligy a ubezpečil ma, že všetko je v poriadku a všetko bude fungovať. Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni,“ uviedol Spálenka.

V súčasnosti je už HC Lev prijatý do KHL a pre hráčov je angažmán v Poprade lukratívny nielen z finančných dôvodov. „HC Lev je pre hráčov určite atraktívny. Je to pre nich možnosť ukázať sa v KHL, hlavne pre tých, ktorí tam nemôžu zohnať prácu. A tiež pre tých, ktorí tam už boli, ale sa neuplatnili. Teraz majú novú šancu sa tam dostať,“ uviedol ďalší hráčsky agent Vladimír Vůjtek mladší.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM