Tlačové správy

Najžiadanejšia škola v PSK – Gymnázium na Kukučínovej – otvorila svoje dvere

Vyše tristo návštevníkov prešlo prvý decembrový štvrtok dverami Gymnázia na Kukučínovej ulici v Poprade počas tradičného Dňa otvorených dverí (DOD). Škola, ktorá je najžiadanejšou v Prešovskom samosprávnom kraji, pripravila pre záujemcov mimoriadne bohatý program.

Ilustračný obrázok k článku Najžiadanejšia škola v PSK – Gymnázium na Kukučínovej  – otvorila svoje dvere
Foto: Gymnázium Kukučínova

Celkovo šestnásť stanovíšť, na ktorých sa mohli budúci stredoškoláci na vlastné oči presvedčiť, ako moderne sa v „starom gympli“ vyučujú jednotlivé predmety od matematiky cez biológiu, fyziku, chémiu či cudzie jazyky, pestrá paleta športov v rámci telesnej výchovy až po možnosti voľnočasových aktivít.

„Mám pre vás dve správy – jednu zlú a jednu dobrú,“ privítal so záhadným úsmevom návštevníkov riaditeľ školy Vladimír Lajčák. „Tou zlou je, že dostať sa na štúdium v našej škole je z roka na rok ťažšie. Záujem žiakov stúpa, počty prijatých sú však rovnaké. Tou dobrou ale je, že ak sa už žiak k nám dostane, je pripravovaný v priateľskej atmosfére, vo výborných podmienkach, stopercentne kvalifikovanými učiteľmi.“

Možnosť presvedčiť sa o pravdivosti sloganu gymnázia SME ŠKOLA, KTORÁ VÁS NAUČÍ MYSLIEŤ, využili žiaci všetkých popradských základných škôl, obidvoch základných škôl vo Svite, troch základných škôl z Kežmarku, pätnástich ďalších z regiónu, prišli dokonca i žiaci zo Spišskej Novej Vsi.

Veľký záujem zo strany návštevníkov DOD bol aj o novú formu štúdia, ktorú na „Kukučínke“ pripravujú už v nasledujúcom školskom roku – historicky prvé športové gymnázium v regióne. Žiakov zaujímali najmä kritériá prijímacieho konania a podmienky spojenia štúdia so športom.

Obísť všetkých šestnásť stanovíšť nebolo v silách žiadneho záujemcu. Organizátori pripravili rôzne kombinácie návštev jednotlivých stanovíšť tak, aby žiaci i rodičia získali čo najkomplexnejší prehľad o práci učiteľov a žiakov školy. Aj preto mnohí navštívili okrem stanovíšť aj hodiny štandardnej každodennej výučby, kde sa mohli presvedčiť, že prioritou školy je kvalita pedagogického procesu. Určite si však každý na základe videného mohol vytvoriť reálny obraz o škole, ktorá by sa od septembra budúceho roka mohla stať jeho domovskou.

Bola to skutočne vydarená akcia. Gymnázium na Kukučínovej ulici, ktoré každoročne vychováva víťazov celoštátnych kôl rôznych predmetových olympiád, úspešných reprezentantov na športových i kultúrnych súťažiach okresného, krajského i celoslovenského rangu, aj ňou potvrdilo, že sa veru o svoju budúcnosť obávať nemusí.

Najžiadanejšia škola v PSK otvorila svoje dvere
10
Galéria
Foto: Gymnázium Kukučínova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM