Monika Vengrínová Krimi

Nešťastie neďaleko Popradu: Rušňovodič na trati spozoroval ženu, zrážke už nedokázal zabrániť!

Rušňovodiča zrazu čakal mrazivý pohľad. Spozoroval ženu, ktorá podľa polície vyšla z neďalekého lesného porastu a aj napriek tomu, že použil výstražné znamenie, zrážke už nedokázal zabrániť.

Ilustračný obrázok k článku Nešťastie neďaleko Popradu: Rušňovodič na trati spozoroval ženu, zrážke už nedokázal zabrániť!
Zdroj: Dnes24.sk

Nešťastie sa stalo na trati č. 183, v medzistaničnom úseku železničná zastávka Nový Smokovec a Starý Smokovec. Došlo tam k zrážke motorového vozíka so ženou (41).

„42-ročný rušňovodič napriek tomu, že použil výstražné znamenie – elektrickú húkačku, už nedokázal zabrániť zrážke so 41-ročnou miestnou ženou, ktorá z nezisteného dôvodu vyšla z neďalekého lesného porastu a vstúpila do priechodového prierezu motorového hnacieho dráhového vozidla,“ vysvetlila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Ako policajná hovorkyňa ďalej uviedla, rušňovodič bol na mieste podrobený dychovej skúške na zistenie množstva alkoholu v dychu, a to s výsledkom 0,00 mg/L.

Žena bola prevezená na lekárske ošetrenie do nemocnice v Poprade. „Utrpela viaceré zranenia, ktoré si vyžiadajú dobou liečenia 6 mesiacov,“ objasnila Migaľová s tým, že pri nehode došlo aj k poškodeniu univerzálneho motorového vozíka, škoda zatiaľ nebola vyčíslená.

Na základe uvedených skutočností, poverený policajt oddelenia Železničnej polície Policajného zboru Poprad začal v prípade trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM