Martin Sýkora Správy

Novinka sa popradským mestským policajtom neosvedčila: Ostanú pri klasike

Takzvané „trajky“mali mestskí policajti v Poprade na trojtýždňovom testovaní. Vedenie radnice uvažovalo nad kúpou trendového vybavenia.

Ilustračný obrázok k článku Novinka sa popradským mestským policajtom neosvedčila: Ostanú pri klasike
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

K dispozícii mali mestskí ochrancovia zákona dva typy – prvý trikke nižšej a druhý vyššej kategórie. Jazdec dokáže na stroji vyvinúť rýchlosť do 50 km/h pri dojazde 25 – 30 km na jednu batériu. Jej dobitie trvá 4 hodiny. „Trajky“ sú skladné, ľahko sa s nimi manipuluje. Cena za kus sa pohybuje od 2800 eur vyššie, záleží od kategórie.

„Môže to chodiť po chodníku, po ceste. V obci je to zefektívnenie hliadkovej služby, aby sme boli čo najrýchlejšie na mieste, kde potrebujeme byť,“ vysvetlil riaditeľ Mestskej polície v Poprade Štefan Šipula pri začatí testovacej prevádzky a zároveň dodal: „Každý policajt, ktorý na tom bude jazdiť, vyplní dotazník. Chceme zistiť klady aj zápory, aké to má v praxi výhody a nedostatky. Po testovacej prevádzke to vyhodnotíme.“

Prešlo niekoľko týždňov a magistrát sa rozhodol, že trojkolesových pomocníkov v Poprade v akcii už neuvidíme. Čísla nepustia a trikke si pod Tatrami v mene zákona nezajazdia. „Rozhodla využiteľnosť v porovnaní k cene,“ informoval po skúšobnej prevádzke primátor Popradu Jozef Švagerko.

Trojkolky s elektrickým pohonom sú síce „in“, v popradských uliciach si však svoje pevné miesto nájsť nedokázali. Mestskí policajti sa vozia autami, jazdia na bicykloch a chodia pešo. „Pri analýze sa vedenie našej mestskej polície rozhodlo, že namiesto trojkoliek je lepšie kúpiť auto, ktoré by naši policajti využili v teréne,“ doplnil Švagerko.

Mestská polícia testuje trojkolky
1
Galéria
Mestskí policajti s tromi kolieskami navyše
5
Galéria
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM