Monika Vengrínová Hokej

Oceliari popradským Kamzíkom nič nedarovali: Domov ich poslali bez bodu

Od úvodu stretnutia sa hral obojstranne svižný hokej, hráči oboch mužstiev dobre korčuľovali a boli dôrazní v osobných súbojoch. Košičania však napriek tomu po prvej tretine vyhrávali. V druhej časti zápasu sa hral vyrovnaný súboj, záver bol ale znova v rukách domácich, ktorí napokon vyhrali 6:2.

Ilustračný obrázok k článku Oceliari popradským Kamzíkom nič nedarovali: Domov ich poslali bez bodu
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

V 2. minúte preveril pozornosť Kostúra Češík, Melicherčík mal najviac práce s Hvilovou strelou v polovici úvodnej dvadsaťminútovky. Postupne začali mať opticky navrch domáci hráči a svoju snahu korunovali v 14. minúte otváracím gólom, Kutálek si dvakrát vymenil puk s Chovanom a ten sa spomedzi kruhov nepomýlil – 1:0. Už o minútu neskôr sa tlačil do zakončenia Spilar, puk mu síce vypichol Kurali, ale tak nešťastne, že ho poslal za chrbát vlastného brankára – 2:0.

Na začiatku druhého dejstva Melicherčík zasahoval po strele Malinu, na opačnej strane si Kostúr poradil so zakončením Cebáka. V 27. minúte sa medzi kruhmi dostal k puku Kutálek, položil si na ľad popradského brankára, ale puk poslal iba do bočnej konštrukcie jeho bránky. Najväčšiu šancu Popradu mal v 33. minúte Matis, v úniku nedokázal prekonať Melicherčíka. Podarilo sa to až o niekoľko sekúnd neskôr Sýkorovi, ktorý potrestal vylúčenie Češíka a vrátil dovtedy nevýrazný Poprad do zápasu – 2:1. Tri minúty pred koncom druhej tretiny mal gól na hokejke domáci Kutálek, ale ani na trikrát nedokázal prekonať hosťujúceho brankára. V 38. minúte sa to už podarilo Bicekovi, ktorý po Rachůnkovej prihrávke zužitkoval početnú výhodu 5 proti 4.

„Kamzíci“ sa vrátili po druhýkrát do stretnutia už po 20-tich sekundách tretej dvadsaťminútovky, keď Gríger najprv opečiatkoval ľavú žŕdku košickej bránky a vzápätí puk poslal za Melicherčíkov chrbát – 3:2. Ten istý hráč mal gól na hokejke aj na konci 44. minúty, ale košický brankár podržal svoj tím. O tri minúty neskôr pri avizovanom vylúčení hosťujúceho Paločka sa „preštrikoval“ až pred Kostúra Kutálek, no popradský brankár sa nenechal zaskočiť. V 48. minúte už „oceliari“ vyhrávali znova dvojgólovým rozdielom, keď v presilovej hre nahodený Spilarov puk tečoval Jánošík – 4:2. V polovici záverečného dejstva sa presadil i Kutálek a prakticky rozhodol o osude východniarskeho derby stretnutia – 5:2. V 52. minúte popradský brankár vytlačil Jenčíkovo zakončenie na pravú žŕdku, no o päť minút neskôr dal bodku za stretnutím Spilar – 6:2.

Roman Šimíček, asistent trénera Košíc: „Do zápasu sme vstúpili, tak ako sme chceli. Prvá tretina bola v našej réžii, v prostrednej sme mali občas namále, ale v tretej sme zabrali a všetci hráči podali dobrý výkon.“

Milan Jančuška, tréner Popradu: „Prvé dva góly určili i priebeh zápasu. Dali sme kontaktný gól a ožili sme. To isté sa nám podarilo aj na začiatku tretej tretiny, keď sme korigovali na 2:3. Potom sme inkasovali v oslabení a to rozhodlo. Na to, aby sme uspeli v Košiciach, tak všetci hráči musia podať nadštandardný výkon.“

HC Košice – HK Poprad 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)

Góly: 14. Chovan (Kutálek), 15. Spilar (Jenčík, Bartoš), 38. Bicek (Rachůnek, Černák), 48. Jánošík (Spilar, Bartoš), 50. Kutálek (Šeda), 57. Spilar (Jenčík) – 34. Sýkora (Kurali, Suchý), 41. Gríger (Sýkora, Paukovček).
Rozhodovali: Jonák – Kacej, Stanzel,
vylúčení: 3:4,
presilovky: 2:1,
oslabenia: 0:0,
3488 divákov

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM