Ľubomír Hudačko Hokej

Pestrá hokejová minulosť primátora Danka: Bol prvý Slovák, čo pískal finále MS, FOTO

V tejto súvislosti uplynulo 8. mája už 29 rokov od pamätného finále svetového šampionátu v ľadovom hokeji v talianskych mestách Miláno a Bolzano.

Ilustračný obrázok k článku Pestrá hokejová minulosť primátora Danka: Bol prvý Slovák, čo pískal finále MS, FOTO
3
Galéria

Tradične v máji žije Slovensko hokejom, naši reprezentanti sa pokúšajú postúpiť do štvrťfinále MS. Pred takmer tridsiatimi rokmi sme pritom mali zastúpenie, vo finále vtedy rozhodoval súčasný popradský primátor Anton Danko.

V tejto súvislosti uplynulo 8. mája už 29 rokov od pamätného finále svetového šampionátu v ľadovom hokeji v talianskych mestách Miláno a Bolzano.

Dramatické finále

„Napriek tomu, že v tomto roku Slováci hrali iba C-skupinu majstrovstiev sveta, slovenský hokej na vrcholnom svetovom fóre vynikajúco reprezentoval Anton Danko. V pozícii hlavného rozhodcu pískal dramatický finálový zápas Kanada – Fínsko, ktorý rozhodli v prospech krajiny javorového listu až samostatné nájazdy,“ pripomenula pred časom popradská radnica na sociálnej sieti.

Anton Danko tak bol prvým Slovákom v histórii, ktorý pískal finále MS a zároveň jediným, ktorý takýto zápas rozhodoval sám.

Dvaja hlavní rozhodcovia si totiž pomáhajú až od roku 2008.

„Tieto prvenstvá trojnásobného najlepšieho rozhodcu v bývalom Československu zostávajú natrvalo súčasťou histórie slovenského hokeja,“ spomínajú na rok 1994 v Poprade.

Objektívom: Spomienka na rok 1994, primátor Danko vtedy pískal finále MS
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM