Ľubomír Hudačko Hokej

Poprad to DOKÁZAL! Prvýkrát v histórii vyhral základnú časť: Stihol to dokonca v predstihu

Kamzíci si zabezpečili prvýkrát v histórii prvenstvo v dlhodobej časti v najvyššej slovenskej súťaži a získali Pohár Dušana Pašeka.

Ilustračný obrázok k článku Poprad to DOKÁZAL! Prvýkrát v histórii vyhral základnú časť: Stihol to dokonca v predstihu
7
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Ich dovtedajším najlepším umiestnením bola druhá priečka v ročníku 2010/2011. O priebehu zápasu so Zvolenom, ktorý o všetkom podstatnom definitívne rozhodol informuje HK Poprad na svojej webstránke.

V play off potom postúpili do finále, ale v boji o titul nestačili na Košice a prehrali 1:4 na zápasy. Do vedenia išli domáci v prvej tretine. Zuzin sa natlačil pred bránku a prestrelil Vaya.

Otočili za 15 sekúnd

Poprad následne zabral a z množstva šancí vyrovnal v druhej tretine, keď sa pred dezorientovaným Kupskym presadil voľný Bates. Zvolen si prinavrátil vedenie v trinástej sekunde tretej časti tečom Zuzina.

Kamzíci otočili za pätnásť sekúnd v priebehu 46. minúty.

Najprv bol úspešný v presilovke Bjalončík a následne skóroval Záborský, obaja tečovali puky a razom menili stav z 2:1 na 2:3.

Krátko na to sa ujal aj teč domáceho Šišku, keď ťažil z tlaku po skončenej presilovke a duel išiel do predĺženia. V ňom rozhodol o výhre Popradu Dmowski, ktorý v jazde cez obrancu súpera prestrelil Kupského.

HKM Zvolen – HK Poprad 3:4 pp (1:0, 0:1, 2:2 – 0:1)

  • Góly: 5. Zuzin, 41. Zuzin (Bondra, Gachulinec), 50. Šiška (Fortin, Rauhauser) – 36. Bates (Bjalončík, Turan), 46. Bjalončík (Turan, Svitana), 46. Záborský (Coulter, Dwowski), 63. Dmowski (Bates, Svedberg)
  • Vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0
  • 2 497 divákov
  • Zvolen: Kupsky – Sládok, C. Hults, Gachulinec, Rauhauser, Hain, Andersson – Bondra, Fortin, Zuzin – Lukosevicius, M. Hults, Hecl – Marcinek, Csányi, Šiška – Kolenič, Gabor, Mišiak
  • Poprad: Vay – J. Brejčák, Betker, Brincko, Svedberg, Turan, D. Brejčák, Česánek – Záborský, Coulter, Dmowski – Calof, Bates, Bjalončík – Svitana, Jendek, Kukuča – Mlynarovič, Suchý, Šotek – Bodnár
Popradskí hokejisti sa stali víťazmi základnej časti extraligy
7
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM