Ľubomír Hudačko Správy

Popradčania majú možnosť využiť dôležitú službu ZADARMO: Kedy a kde ju poskytujú?

Cieľom je osobne kontaktovať ľudí, oboznámiť sa s ich životnými podmienkami, informovať, sprostredkovať alebo zabezpečiť konkrétnu formu sociálnej služby.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania majú možnosť využiť dôležitú službu ZADARMO: Kedy a kde ju poskytujú?
Zdroj: TASR/František Iván

Sociálny odbor MsÚ v Poprade bude v roku 2024 poskytovať bezplatné individuálne sociálne poradenstvo v priestoroch denných centier nielen pre ich členov, ale aj pre širokú verejnosť.

Aktivita sa už začala realizovať v Dennom centre Limba na sídlisku Západ.

„Každý Popradčan teda môže v určených termínoch využiť prítomnosť sociálnych pracovníkov oddelenia seniorov a ŤZPO a konzultovať s nimi poskytovanie sociálnych služieb mestom Poprad, ale aj spôsob podávania žiadostí, napr. o posúdenie odkázanosti na sociálnu službu v zariadení pre seniorov, zariadení opatrovateľskej služby, v dennom stacionári, poskytovania opatrovateľskej služby, prepravnej služby, poskytovania sociálnej služby v jedálni a podobne,“ pripomína popradská radnica.

V čom pomoc spočíva

Pracovníci poskytnú záujemcom aj základné poradenstvo vo veci poskytovania kompenzačných príspevkov prostredníctvom Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Poprade.

Cieľom sociálnej práce tohto typu je osobne kontaktovať ľudí, oboznámiť sa s ich životnými podmienkami, informovať, sprostredkovať alebo zabezpečiť konkrétnu formu sociálnej služby či pomoci podľa výberu občana.

„Poskytnutím komplexného sociálneho poradenstva pomôže mesto občanom a ich rodinným príslušníkom vyrovnať sa so vzniknutou sociálnou situáciou, nasmeruje ich na konkrétne inštitúcie – verejných či neverejných poskytovateľov sociálnych služieb s cieľom nájsť vhodné riešenie ich sociálneho či iného životného problému,“ doplnili z mesta Poprad.

Vo februári 2024 sa sociálne poradenstvo uskutoční ešte takto:

  • 8.2. Štvrtok – Denné centrum Stráže, námestie
  • 9.2. Piatok – Denné centrum Juh, Ul. L. Svobodu
  • 15.2. Štvrtok – Denné centrum Spišská Sobota, námestie

Poradenstvo bude prebiehať vždy v čase od 10:00 do 12:00 h a od 13:00 do 15:00 h.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM