Peter Handzuš Basketbal

Popradčanky musia bojovať do úplného konca: O všetkom rozhodne zápas na Slovane

Basketbalistky BAM Poprad odohrajú v sobotu posledný zápas sezóny. Ten rozhodne o tom, či Poprad zostane na mape ženskej basketbalovej extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanky musia bojovať do úplného konca: O všetkom rozhodne zápas na Slovane
Foto: Peter Handzuš

V stredu 4. mája 2016 mali popradské basketbalistky na svojej strane mečbal, ktorý ale nevyužili. Slovanu sa podarilo vrátiť Popradčankám domácu prehru a vyrovnali tak stav série o zotrvanie v extralige na 2:2.

Zápasy série medzi BAM Poprad a Slovanom Bratislava sú o tom, kto urobí menej chýb v dôležitých častiach stretnutia. „Škoda, bola to asi najlepšia príležitosť, ktorú sme mali. Urobili sme veľmi veľa chýb a boli sme v závere dekoncentrovaní. Aj v obrane to škrípalo. Ale basketbal je taký. Musí sa hrať do poslednej sekundy. Zbytočne sme súperovi dovolili, aby sa vrátil do zápasu. Mohli sme to uzavrieť v Poprade,“ povedal po zápase domáci tréner Igor Skočovski.

Aj keď klub BAM Poprad do extraligového kolotoča nevstupoval s veľkými očami, to, že bude v závere musieť bojovať o zotrvanie v lige, asi nečakal nik. Do sobotného zápasu tak musia dať dievčatá všetku mentálnu silu, ktorú v sebe nájdu. „Každý v klube si uvedomuje, aké je to dôležité. Ako sme boli pripravení na ten zápas pred tým, tak budeme pripravení aj teraz. My sme mali na to dnes vyhrať aj o dvadsať bodov. Ale jedna vec je, že na čo máte a druhá vec je, že prídete na zápas a neviete to dať zo seba von. Ja si myslím, že hlava bude na zápas von v poriadku,“ vyjadril sa pred posledným zápasom sezóny tréner Skočovski.

O všetkom sa rozhodne v sobotu 7. mája v zápase, ktorý začína o 15:00 v bratislavskej športovej hale na Domkárskej. Držte našim dievčatám palce!

BAM Poprad – Slovan Bratislava 54:58 (16:15, 12:12, 10:15, 16:16)
Najviac bodov: Hadačová 22, Husárová a Theiner po 9, Pavlendová 5 – Marcová 21, Talajková 13, Križmová a Turzáková po 11

BAM Poprad - BK Slovan Bratislava 54:58
1
Galéria
BAM Poprad - BK Slovan Bratislava 54:58
46
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM