Martin Sýkora Basketbal

Popradčanky vyrovnali štvrťfinálový stav: Šamorín pod Tatrami padol v závere

Vyrovnaný zápas s dramatickým záverom a pre popradské basketbalistky s víťaznou koncovkou. Také bolo druhé štvrťfinále najvyššej slovenskej basketbalovej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanky vyrovnali štvrťfinálový stav: Šamorín pod Tatrami padol v závere
Foto: Martin Sýkora

BAM Poprad chcel po prvom neúspešnom štvrťfinálovom zápase v Šamoríne na domácej palubovke zabojovať a sťažiť favoritovi cestu do semifinále najvyššej slovenskej basketbalovej súťaže. Podtatranské dievčatá sa v zápase nemohli spoliehať na komfort Arény Poprad, kde sa konalo iné podujatie, štvrťfinále odohrali v skromnejších podmienkach v telocvični na Komenského ulici.

Prostredie je však Popradčankám dôverne známe a so Šamorínom držali krok od úvodu stretnutia. Hosťujúce basketbalistky boli rovnako nervózne ako hostiteľky, obom kolektívom to najskôr nepadalo. Napriek tomu si postupne Šamorín dokázal vytvoriť mierny náskok najmä vďaka pivotke Vyňuchalovej, ktorej skúsenosti na mladé podtatranské dievčatá platili. Keď však Poprad vyrovnal na 21:21, súperky sa viacbodového odstupu nedočkali. V polovici zápasu svietil na tabuli stav 29:32.

V tretej štvrtine začal výkon basketbalových mládežníckych akademičiek gradovať. Pod košom sa Vyňuchalovej vyrovnala Hadačová, dôležité body strieľali Theiner s Ivančákovou a domácemu tímu veľmi pomohla aj skúsenosť Petríkovej. Záver patril zverenkyniam Milana Černického, ktoré opäť vyrovnali a v poslednej minúte sa dostali do vedenia. Úspešné premieňanie trestných hodov, veľká bojovnosť a hlad po víťazstve sa nakoniec podpísal na konečnom výsledku. Poprad tesne zdolal Šamorín o 3 body 62:59.

Foto: Martin Sýkora

BAM Poprad – ŠBK Šamorín 62:59 (29:32)
Najviac bodov: Hadačová 17, Theinerová 12, Petríková 11 – Vyňuchalová 14, Slezáriková, Sujová po 10

„Bolo to o bojovnosti. Zahodili sme veľmi veľa ľahkých košov, čo sa nám v budúcnosti môže vypomstiť a možno nám to padne nabudúce. Bojovnosť prevyšovala všetky herné činnosti aj taktiku. Som veľmi rád aj za dievčatá, pretože za veľkú bojovnosť si zaslúžia toto víťazstvo. Záver sme zvládli úplne bravúrne, napriek tomu, že celý zápas sme prehrávali. Dievčatá do toho dali všetko. Súper je veľmi silný a sme radi, že sme to dali na 1:1,“ hodnotil tréner BAM Poprad Milan Černický.

„Veľmi sme sa na tento zápas tešili. Už v Šamoríne sme nechceli zápas len odohrať, ale prekvapiť tam. Šamorín musel a my sme mohli. Sme radi, že sa nám to podarilo aspoň doma. V tejto telocvični sme trénovali skoro celý týždeň, dlhšie sme vedeli, že Aréna Poprad bude obsadená. Pripravili sme sa na to psychicky. Fanúšikovia boli skvelí, čo bolo pre nás veľké plus,“ skonštatovala najlepšia strelkyňa zápasu – 17-bodová Lucia Hadačová.

Popradské basketbalistky sa v rozhodujúcom súboji predstavia už v stredu na palubovke favorizovaného Šamorína s jasným cieľom prekvapiť.

Video: Martin Sýkora / Zdroj: YouTube.com
Basketbal: BAM Poprad - Šamorín 62:59 03/2017 2
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM