Pavol Krupka Kultúra

Popradská hudobná jar pokračovala vystúpením sláčikového kvarteta z Košíc

Druhým koncertom v utorok pokračoval festival Popradská hudobná jar. V Dome kultúry vystúpil úspešný komorný súbor Quartetto Cassoviae, známy aj pod starším názvom Košické kvarteto.

Ilustračný obrázok k článku Popradská hudobná jar pokračovala vystúpením sláčikového kvarteta z Košíc
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Quartetto Cassoviae patrí k reprezentatívnym slovenským komorným súborom, ktorý na hudobnej scéne existuje viac ako štyridsať rokov. Jeho repertoár zahŕňa diela všetkých štýlových období, osobitnú pozornosť venuje dielam súčasných slovenských skladateľov. Súbor pravidelne spolupracuje s Rozhlasom a televíziou Slovenska a vystupuje v mnohých krajinách Európy.

Domáca a zahraničná kritika vysoko hodnotí nielen individuálne majstrovstvo a muzikalitu členov súboru, ale vyzdvihuje najmä ich zmysel pre komornú súhru. Kvarteto v súčasnosti pôsobí v obsadení: Milan Kyjovský – husle, Peter Olejár – viola, Štefan Demeter – husle a Milan Červenák – violončelo.

Na utorkovom koncerte zazneli sláčikové kvartetá od W. A. Mozarta, J. Haydna a A. Dvořáka. Ponúkame vám video, na ktorom sme zaznamenali prvú časť Allegretto Haydnovho Sláčikového kvarteta D dur

Quartetto Cassoviae v Poprade
1
Galéria
Quartetto Cassoviae v Poprade
6
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM