Peter Handzuš Rôzne

Prázdniny pomaly končia. Záchranári menej práce ešte nemajú

Aj posledný prázdninový víkend mali záchranári vo Vysokých Tatrách plno práce. V piatok zasahovali na dvoch miestach. Pre jednu pacientku letel vrtuľník, druhú odviezla sanitka.

Ilustračný obrázok k článku Prázdniny pomaly končia. Záchranári menej práce ešte nemajú
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok popoludí požiadal HZS o pomoc pre svoju manželku prostredníctvom tiesňovej linky český turista. Pri zostupe zo Sliezskeho domu na Tatranskej magistrále začala pociťovať nevoľnosti spojené so zvýšeným krvným tlakom. Približne polhodinu od Hrebienka sa jej stav zhoršil natoľko, že turisti zavolali pomoc.

Po príchode záchranárov HZS na miesto bola pacientka prvotne vyšetrená, avšak sťažovala sa na bolesti na hrudníku. Záchranári HZS požiadali o súčinnosť VZZS z Popradu, ktorá po prílete na miesto pacientku nabalila a transportovala do nemocnice v Poprade.

Dievča odviezla z Hrebienka sanitka

Súčasne, počas vykonávania zásahu v oblasti Hrebienka, prišla žiadosť o pomoc aj zo Zamkovského chaty. Tu sa nachádzalo 11-ročné slovenské dievča, ktoré už druhý deň trpelo žalúdočnými nevoľnosťami, a podľa ohlasovateľa nebolo schopné zostúpiť s rodičmi samostatne.

Záchranári HZS okamžite odišli na chatu, avšak po príchode na miesto im bolo oznámené, že dotyční odišli z chaty sami.

Následne sa skupina záchranárov rozdelila, časť schádzala po Nosičskej skratke a druhá po TZCH smerom ku Hrebienku. Po príchode na Hrebienok sa ukázalo, že rodina si neskôr privolala aj posádku RZP, ktorá pacientku prevzala .

Foto: hzs.sk

Prázdniny pomaly končia. Záchranári menej práce ešte nemajú
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM