Peter Handzuš Hokej

Prezident ostáva: Kongres zvolil za šéfa Nemečka, získal 58 hlasov, Lintner 45

Prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja sa na ďalšie štvorročné obdobie stal doterajší šéf Igor Nemeček. Vo voľbách na štvrtkovom 8. kongrese SZĽH v Bratislave získal 58 hlasov. Jeho protikandidát Richard Lintner len 45.

Ilustračný obrázok k článku Prezident ostáva: Kongres zvolil za šéfa Nemečka, získal 58 hlasov, Lintner 45
Zdroj: TASR

O dôveru hnutia do cyklu s vyvrcholením domácich MS 2019 sa uchádzali iba oni dvaja, z pléna nevzišiel iný kandidát okrem už dávnejších favoritov.

Tajné voľby sa značne predĺžili, s rátaním hlasov až na viac ako tri hodiny. Hoci prezident na ďalšie štvorročné obdobie bol zvolený hneď, Dozorná rada nie a podľa stanov sa nemohli výsledky vyhlásiť osobitne. Z kandidátov na členov 3-člennej Dozornej rady SZĽH postúpili do 2. kola tajných volieb Andrej Gmitter s 51 hlasmi, Jaroslav Lušňák získal o jeden menej, Martin Kalnický a Ivan Droppa po 31 a Ľubomír Vaic 30. Neuspeli Mojmír Božík, Branislav Semančík, Ján Kobezda, Dárius Rusnák, ani Ladislav Szuťányi. Druhé skrutínium dosadilo do funkcií Gmittera (68 hlasov), Droppu (64) a Vaica (57). Predsedom sa stal Gmitter.

Po voľbách Nemeček vyhlásil: „Ďakujem všetkým, ktorí ma podporili a verím, že v tomto období splníme všetky úlohy, ktoré si s novým výkonným výborom stanovíme.“ Vzápätí navrhol exekutívne kolégium, ktoré mu plénum schválilo v zložení: Dušan Mráz, Lukáš Machala, Róbert Lupták, Róbet Švehla, Tibor Turan a Martin Kohút.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM