Pavol Krupka Krimi

Nehoda pri Hôrke: Autobus sa zrazil s osobným autom

AKTUALIZOVANÉ: Pri obci Hôrka sa v včera večer zrazilo osobné auto s autobusom. V osobnom aute z Poľska sa zranila jedna osoba ťažko a jedna ľahko a v autobuse sa zranilo ľahko ďalších šesť ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda pri Hôrke: Autobus sa zrazil s osobným autom
Zdroj: Dnes24.sk

Na mieste nehody zasahovala aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Air-Transport Europe. „Osobné auto bolo z Poľska, predpokladáme, že išlo o čelnú zrážku,“ povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove s tým, že nehoda sa stala krátko pred 19.00 h a hasiči na mieste ešte stále zasahujú.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje vodičov, že v dôsledku vážnej dopravnej nehody na ceste 1/18 je križovatka na Spišský Štiavnik čiastočne blokovaná. Zároveň žiada vodičov, aby boli trpezliví a dodržovali pokyny polície, ktorá na mieste riadi premávku.

Pozn. redakcie: Podrobnosti o nehode zisťujeme. Vzhľadom na zmienku o zablokovanej križovatke predpokladáme, že nehoda sa stala priamo v obci Hôrka.

Foto: ilustračné

Aktualizácia 1. 6. 2014:

Nehoda sa stala v obci Hôrka na križovatke s vedľajšou cestou vedúcou do Hrabušíc/Spišského Štiavnika. S autobusom SAD, ktorý išiel v smere do Spišského Štvrtku (linka Poprad – Spišský Štvrtok), sa zrazil osobný automobil zn. Honda. Podľa záberov z nehody, ktoré zverejnil portál sme.sk, sa zdá, že išlo buď o čelnú zrážku s osobným automobilom, ktorý smeroval do Popradu, alebo o nedanie prednosti pri výjazde na hlavnú cestu v smere od Hrabušíc.

Najťažšie bol zranený vodič osobného auta, ktorého príslušníci Hasičského a záchranného zboru z vozidla vyprostili a previezli na neďaleké futbalové ihrisko, kde ho preložili do vrtuľníka VZZS ATE. Následne bol letecky prevezený do popradskej nemocnice.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM