Peter Handzuš Rôzne

Primátor Popradu dostal výzvu na odstúpenie

Tajomník Svetového združenia bývalých československých politických väzňov František Bednár vyzval primátora Popradu Antona Danka na odstúpenie. Dôvodom sú podľa neho informácie, ktoré boli o osobe popradského primátora uverejnené na rôznych interneto

Informácie sa týkajú okolností, za ktorých Danko nadobudol majetok v období vykonávania primátorskej funkcie. ** „Nie sme kompetentní posudzovať mieru ich hodnovernosti, pretože toto patrí do kompetencie iných inštitúcií Slovenskej republiky. Posudzujeme však Vašu politickú a morálnu zodpovednosť voči občanom Popradu,“ **uvádza Bednár v otvorenom liste primátorovi Popradu.

Uverejnené údaje, vrátane výpisov z bankových účtov, katastra nehnuteľností a fotografií zverejnených na internete, sú podľa neho natoľko závažné, že už len ich samotná existencia vrhá na primátora tieň podozrenia a zakladá dôvod na odstúpenie z funkcie. V prípade, že Danko z postu neodstúpi, bude iniciovať aj referendum či predčasné voľby.

„Pretože toto považujeme za nevyhnutnosť a jediný účinný spôsob, ako očistiť dobré meno mesta Poprad a obnoviť dôveru k inštitútu funkcie primátora tak, aby viac nemohol byť zárobkovým podnikom a nástrojom na obohacovanie sa,“ zdôvodnil Bednár.

Primátor, ktorý je vo svojej funkcii tretíkrát po sebe, považuje vyjadrenia a výzvu na odstúpenie za útok na jeho osobu. „Vzhľadom na to, že ku všetkým obvineniam mojej osoby zverejneným na internete som sa už niekoľkokrát vyjadril v minulosti, nepovažujem za náležité sa k ich obsahu opätovne vracať,“ uvádza sa v stanovisku primátora Danka.

Podľa neho otvorený list obsahovo vychádza hlavne z množstva nekorektných internetových stránok, a aj preto ho vníma ako pokračovanie kampane voči jeho osobe, a nie ako záujem o veci verejné zo strany Františka Bednára.

Danko tiež potvrdil, že už nevie, ako sa má voči takýmto útokom brániť. „Polícia s tým nemôže nič robiť, nedá sa zistiť, kto tie informácie na internete uverejňuje. Ja to vidím tak, že je to snaha, ako ma zdiskreditovať v prípade, že sa opäť budem uchádzať o post primátora. Ja však už kandidovať nebudem, takže nerozumiem, na čo je to dobré,“ uzavrel Danko.

Poprad24/tasr Foto: Peter Handzuš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM