Peter Handzuš Hokej

Roman Tomas sa vrátil na Slovensko. Rozhodol sa tak aj kvôli rodine

Slovenský hokejový útočník Roman Tomas sa rozhodol pre návrat do Tipsport extraligy, keď sa do konca aktuálnej sezóny dohodol s vedením MsHK DOXXbet Žilina. Hneď vo svojom prvom dueli v drese "vlkov" dopomohol hetrikom k vysokému víťazstvu Žiliny nad dvadsiatkou 9:0.

Ilustračný obrázok k článku Roman Tomas sa vrátil na Slovensko. Rozhodol sa tak aj kvôli rodine
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Skúsený tridsaťtriročný útočník pôsobil naposledy v drese Medveščaku Záhreb ešte v medzinárodnej EBEL lige. „Posledný zápas som odohral ešte za Medveščak Záhreb v apríli tohto roku. Mal som síce odvtedy nejaké ponuky, ale narodila sa mi dcéra a nechcel som odísť preč od rodiny. Teraz ma oslovil pán Leško zo Žiliny, ktorý vo mne zanechal pozitívny dojem. Vedel, čo chce a informoval ma, aké majú plány. Keďže Žilina je blízko Popradu, mne to len vyhovovalo. Zatiaľ som podpísal zmluvu do konca sezóny,“ uviedol Tomas.

Hetrik na úvod

Bývalý útočník Popradu sa prezentoval vo výbornom svetle hneď vo svojom prvom zápase za Žilinu. Vo vloženom stretnutí extraligy sa podieľal na vysokom víťazstve MsHK nad HK Orange 20 9:0 tromi gólmi a návrat do najvyššej slovenskej súťaže okorenil prvým tohtosezónnym hetrikom.

„Takýto úvod som nečakal, veď som nehral od apríla a iba trénoval,“ povedal Tomas a následne radostne dodal: „Hetrik ma veľmi potešil, ale na to som nejako nemyslel. Chcel som najmä pomôcť mužstvu, pretože prehralo päťkrát za sebou. Dvadsiatka sa zlepšuje z roka na rok a robí problémy, ale my sme sa pripravili maximálne zodpovedne, o čom svedčí aj výsledok.“

Za hranicami odohral sedem sezón

Tomas rozbiehal svoju profesionálnu kariéru pod Tatrami v Poprade, odkiaľ sa po menších medzizastávkach v Poľsku a Rusku pobral do Třinca. V českej extralige pôsobil ešte aj v Plzni, Mladej Boleslavi či Vítkoviciach. Po siedmych rokoch v zahraničí sa opäť vrátil na Slovensko do Popradu, odkiaľ pred koncom prestupového obdobia odišiel do Medveščaku Záhreb. Chorvátsky útočník s ním však v kádri do Kontinentálnej hokejovej ligy nepočítal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM