Monika Vengrínová Rôzne

S odchádzajúcim pápežom sa lúčili aj Popradčania. Pozrite si fotky z Vatikánu!

27.februára, deň pred odstúpením hlavy katolíckej cirkvi z úradu sa Svätý Otec Benedikt XVI. rozlúčil s veriacimi, keď ich vo Vatikáne poslednýkrát pozdravil. Medzi 150 tisíckami katolíkov z celého sveta nechýbali ani Popradčania.

Ilustračný obrázok k článku S odchádzajúcim pápežom sa lúčili aj Popradčania. Pozrite si fotky z Vatikánu!
Zdroj: Dnes24.sk

Okrem rozlúčky na vatikánskom námestí udelil odstupujúci pápež aj súkromné audiencie. Ako poslednú hlavu štátu prijal prezidenta Slovenskej republiky Ivana Gašparoviča. V jeho sprievode nechýbal ani viceprimátor Popradu Adrián Kromka: „Boli to skutočne silné emócie umocnené samotným miestom konania, prítomnosťou pápeža ako aj prítomnosťou kardinálov, biskupov a množstvom pútnikov z celého sveta“.

Počas súkromnej audiencie v Apoštolskom paláci v sále Clementina podľa Kromkových slov pápež vyjadril sympatie k slovenskému národu pre jeho oddanosť a silnú dôveru vo vieru. V tomto roku dokonca hlava cirkvi plánovala cestu na Slovensko. Pápežovi na znak vďaky slovenská delegácia odovzdala dar a list, v ktorom prezident SR vyjadril úctu za všetkých občanov našej republiky.

„Program pokračoval stretnutím s predstaviteľmi Rímskej kúrie, Konferencie biskupov Slovenska a diplomatického zboru akreditovaného pri Svätej stolici na Zastupiteľskom úrade SR, počas ktorého som sa stretol aj s kardinálom Jozefom Tomkom a pri našom rozhovore ma potešili jeho slová uznania o našom meste Poprad. Aj to je povzbudením, aby sme boli hrdí na naše mesto a jeho úspechy,“ premýšľa Kromka.

Súčasťou programu bola i účasť na slávnostnej bohoslužbe v Bazilike Sv. Petra za prítomnosti biskupov, duchovných a pútnikov z celého Slovenska. Audiencia skončila pietnou spomienkou na blahoslaveného Jána Pavla II. pri jeho hrobe v Bazilike Sv. Petra.

Foto: Adrián Kromka

S odchádzajúcim pápežom sa lúčili aj Popradčania. Benedikt XVI. prijímal posledn
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM