Simona Ivančáková Rôzne

Samospráva chce prilákať do mesta viac turistov: Aký má plán?

Mesto už dlhšie premýšľa nad tým, ako by do Popradu dotiahli počas letných mesiacov viac turistov. A zdá sa, že konečne prišli na spôsob ako to dokázať.

Ilustračný obrázok k článku Samospráva chce prilákať do mesta viac turistov: Aký má plán?
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom popradskej samosprávy je počas leta dostať do mesta viac turistov. Dokázať to chcú vďaka vyššiemu príspevku do Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry.

Popradskí poslanci schválili zvýšenie príspevku do Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry. V tomto roku to bola suma 30 tisíc eur, od budúceho roka to bude dvojnásobok.

Ak samospráva vloží príspevok 60 – tisíc eur, tak štát jej na základe zákona o podpore cestovného ruchu môže z tejto sumu vrátiť späť až 90%. "Dohromady by sme tak mali rozpočet 114.000 eur. Z toho 30 percent pôjde na spoločné aktivity OOCR a zvyšných 70 percent používame na svoje vlastné akcie,“ uviedol viceprimátor mesta Poprad Igor Wzoš.

A kde budú tieto financie použité? „Na budúci rok by sme tieto peniaze chceli použiť na zlepšenie akcií v centre mesta najmä počas letnej sezóny. Možno by sme chceli priniesť pod Tatry nejaký väčší festival, o ktorý by bol aspoň taký záujem, ako je o vianočný program v Poprade," doplnil Wzoš.

Čítajte tiež:

Kontrolórka nešetrila kritikou: Odklepli nakoniec poslanci státisícové dotácie pre mestské spoločnosti?

Švagerko si po novom prilepší: Takýto plat mu odklepli poslanci!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM