Monika Földešiová Tlačové správy

Slovanet spustí ako prvý operátor nový WiMAX internet

Telekomunikačný operátor Slovanet ako prvý spustí na Slovensku do prevádzky vysokorýchlostný internet prostredníctvom novej, výrazne rýchlejšej bezdrôtovej technológie WiMAX. Začať s poskytovaním internetu pre viac ako 30000 domácností plánuje ešte v priebehu januára 2013.

Ilustračný obrázok k článku Slovanet spustí ako prvý operátor nový WiMAX internet
Zdroj: Dnes24.sk

Slovanet bude prvým operátorom, ktorý už v blízkej dobe spustí do verejnej prevádzky bezdrôtový WiMAX internet na báze štandardu IEEE 802.16e. Poskytovať ho začne vo viacerých oblastiach Slovenska s celkovým pokrytím viac ako 30 000 domácností. Nová verzia technológie WiMAX vďaka efektívnejšiemu využitiu prenosového pásma prinesie niekoľkonásobne vyššiu prenosovú rýchlosť, vyššiu spoľahlivosť a menšie prípojné zariadenia. Slovanet ju plánuje využiť na rozšírenie a skvalitnenie internetovej infraštruktúry v oblastiach, kde by bolo neefektívne budovanie klasických či optických vedení.

V priebehu uplynulého roka Slovanet úspešne otestoval nový WiMAX v pilotnej prevádzke v Bratislave a v okolí Zlatých Moraviec. Do konca januári 2013 ho do plnej prevádzky spustí v okolí Bratislavy, Trnavy a v Ilavskej kotline s asi 30000 domácnosťami. Technológia WiMAX využíva frekvenčné pásmo 3,5 GHz a vyžaduje pre svoju prevádzku osobitnú licenciu, ktorú na Slovensku okrem Slovanetu získali len dvaja operátori.

www.slovanet.sk

Slovanet patrí medzi najväčších alternatívnych poskytovateľov vysokorýchlostného internetu na Slovensku. Samostatne i vo výhodných balíkoch Triple play ponúka internetové pripojenie, telefónne služby a digitálnu televíziu pre domácnosti. Vo firemnom sektore poskytuje integrované komunikačné a hlasové služby, virtuálne privátne siete a bezpečnostné riešenia menším či stredným podnikom ako aj veľkým slovenským organizáciám. V súčasnosti sa zameriava na budovanie vlastnej optickej infraštruktúry, hlavne prostredníctvom akvizícií lokálnych operátorov a rozširovaním ich sietí. Od roku 2009 má Slovanet certifikovaný systém manažérstva v súlade s medzinárodnými normami ISO 9001 a ďalšími. Podľa rebríčka TREND Top Telecom 2012 je Slovanet podnikom s najvyšším počtom internetových klientov spomedzi alternatívnych telekomunikačných operátorov.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM