Tlačové správy

Spájame vzdelávanie so zdravým životným štýlom

Gymnázium na Kukučínovej ulici v Poprade ponúka možnosti aktívneho pohybu v priestoroch novej telocvične a športovísk, ktoré sú súčasťou školského areálu.

Ilustračný obrázok k článku Spájame vzdelávanie so zdravým životným štýlom
Foto: Gymnázium Kukučínova

Aj v tejto oblasti sa inovovalo. Pre žiakov športových tried je pripravený nový vyučovací predmet športová príprava, ktorý učí žiakov, aktívnych športovcov, poznať samého seba. Okrem definície a základných foriem športového tréningu naučí žiakov diagnostikovať trénovanosť, poznať svoje pohybové vytrvalostné, silové, koordinačné a rýchlostné schopnosti. Športovci sa oboznámia so základmi anatómie človeka, spoznajú svetové dejiny telesnej kultúry a metodiku výberu športovo nadanej mládeže.

Vzdelávaciu oblasť Zdravie a pohyb zatraktívňujú aj inovované učebné osnovy telesnej a športovej výchovy obohatené o moderné športy bedminton a florbal. Bedminton žiakom prináša novú bezkontaktnú hru, v ktorej robia rýchle pokroky, je nenáročná pre začiatočníkov a zároveň vhodná aj pre športovo menej zdatných žiakov, rovnako pre dievčatá aj pre chlapcov. Florbal je netradičná pohybová aktivita, ktorú zvládne väčšina žiakov. Hra zvyšuje fyzickú kondíciu žiakov a prináša radosť z pohybu. Vďaka projektu Vzdelávame moderne boli vypracované interné učebnice a zakúpené materiálne pomôcky – florbalové a bedmintonové vybavenie.

Spájame vzdelávanie so zdravým životným štýlom
6
Galéria
Foto: Gymnázium Kukučínova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM