Monika Vengrínová Rôzne

Štrbania po štrnástykrát oslavovali svoj deň. Zabávalo sa do neskorého večera

Deň obce Štrba sa na futbalovom štadióne konal aj tento rok. A i napriek nutnému šetreniu samosprávy si Štrbania užili skvelý program, v ktorom nechýbali hudobné skupiny, ale i súťaže, detské atrakcie, tombola, či výstava chovateľských zvierat.

Ilustračný obrázok k článku Štrbania po štrnástykrát oslavovali svoj deň. Zabávalo sa do neskorého večera
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Deň obce organizuje samotná obec Štrba, Pozemkové spoločenstvo urbár a Poľnohospodárske družstvo. „My sme začali usporadúvať dni obce pred pätnástimi rokmi, kedy ich ešte máloktorá obec poriadala. Toto je 14.ročník, jeden rok sme mali pauzu pre povodne. Zmyslom tohto dňa je udržanie spolupatričnosti. Chceme, aby sa tu ľudia stretli, posedeli si, podebatovali, zasúťažili si a hlavne, aby sa zabavili,“ hovorí starosta obce Štrba Michal Sýkora.

Oproti minulým rokom obec urobila malú zmenu a oslavy presunula z nedele na sobotu, aby sa ľudia mohli zabávať dlhšie. Minulé roky sa na pódiu vystriedali známe slovenské skupiny ako IMT Smile, Desmod, Gladiátor, No Name a čerešničkou na torte minulého roku bol český spevák Dalibor Janda. Tento rok si v Štrbe zaspieval Senzus, country skupina Veteráni, folklórne súbory Tepličan a Srubek a hudobná skupina Instinct. Prítomných zabával zabávač Jožko Bryndza.

„Mám ambície, aby sme sem budúci rok znova pritiahli nejakého populárneho speváka. Ak znova nebude treba šetriť, tak už mám predstavu, kto by mohol prísť,“ uzatvára starosta.

Dni obce Štrba 2013
36
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM