Pavol Krupka Šport

Súrodenci Dominika a Dávid súťažia v cyklokrose. Pozrite si ich tréning

Súrodencom Dominike a Dávidovi učarovala cyklistika. Súťažia v jazde na horských bicykloch (cross-country), ale nedávno sa začali venovať aj cyklokrosu. Dominike, ktorá patrí k ženskej menšine v tomto športe,sa zatiaľ vo výsledkoch darí. Pozrite si, ako vyzerá tréning väčšej sestry a menšieho brata.

Ilustračný obrázok k článku Súrodenci Dominika a Dávid súťažia v cyklokrose. Pozrite si ich tréning
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Keď sme nedávno navštívili tréning súrodencov Turócziovcov, obaja už mali za sebou okruh Poprad – dolina Vápenica – Lopušná dolina – Svit „na zahriatie.“ Potom sa už pod vedením svojho otca hodinu preháňali po kopcoch a kopčekoch v okolí cyklistického chodníka vo Svite a ukázali nám aj niekoľko cyklokrosových prvkov. Dominika jazdí na požičanom horskom bicykli, ktorý jej svojou hmotnosťou vyhovuje, no vie, že špičkoví pretekári a pretekárky jazdia na špecializovaných cyklokrosových bicykloch, ktorý zatiaľ nemá.

Začalo sa to rekreačným bicyklovaním v prírode a úspešnou účasťou na pretekoch Národnej cyklistickej súťaže. Platí to pre oboch súrodencov Turócziovcov. V nedávnom cyklomaratóne Belianska 25-ka Dominika pretekala medzi ženami a vystúpila na najvyšší stupienok. Ak sa jej súperky neveriacky pozerali, ako ich predbehlo 13-ročné dievča, nevedeli, že Dominika sa v Slovenskom pohári v cross-coutry umiestnila na druhej priečke. Jednoducho, jej výkony sa odpútavajú od výkonov rovnakých cyklistických nadšenkýň, čo ako športovo založených a vytrénovaných. Špecializovaná príprava a talent – to je potenciál, ktorý prináša ovocie, keď je chuť, vôľa, nadšenie. A materiálne či finančné zázemie, ale to je už iná kapitola. Športové talenty by bez podpory svojich rodičov na Slovensku nemali šancu vyrásť, na prehnaný záujem štátu sa rozhodne nemajú dôvod sťažovať.

Cross-coutry sezónu so začiatkom jesene vystriedal cyklokros. Dominike, ktorá reprezentuje klub Tatry Bike Team, sa zatiaľ darí, v Slovenskom pohári je na priebežnom štvrtom mieste.

Viac sa už dozviete priamo od nej.

Dominika a Dávid trénujú cyklokros
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM